Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:19:42

Проблеми підліткової агресії на Чернігівщині вирішуватиме окремо створена робоча група. ВІДЕО

11.04.2017   08:11Агенцiя

Історія із побиттям школярки Поліни Малоштан набула загальноукраїнського резонансу. Про це вже доповіли Президенту України Петру Порошенку, який розпорядився тримати цю справу під контролем.

З’ясувати деталі справи та визначити шляхи вирішення проблеми до Чернігова прибув Уповноважений Президента у справах дітей Микола Кулеба. Нарада з освітянами, психологами та соцпрацівниками тривала більше двох годин. Який результат зустрічі, знають наші журналісти.

Масова розправа над школярками у Чернігові сколихнула всю країну. Про цю історію дізнався і Президент України Петро Порошенко. Проконтролювати ситуацію доручено Уповноваженому Президента у справах дітей Миколі Кулебі. Під час круглому столі разом із педагогами, соціальними працівниками, правоохоронцями та психологами він шукав шляхи вирішення проблеми та подальші дії у цій ситуації. За його словами, перед тим, як визначати міру покарання, треба врахувати всі аспекти. Ув’язнення може назавжди зіпсувати долю цих підлітків.

Микола Кулеба, Уповноважений Президента у справах дітей: «Для нас дуже важливо, якими вони повернуться в соціум. І ми знаємо, що друга третина тих, хто повертається, вони скоюють злочини знову ж таки».

Проте громадськість іншої думки. В Інтернеті активно обговорюють цю історію. Громада висловлюється у соцмережах і вимагає справедливого покарання винуватців.

Валерій Куліч, голова облдержадміністрації: «Безумовно покарання має бути. Але жодного посту не було про те, що давайте вирішимо цю ситуацію. Ні! Давайте знищимо їх, все. Це основна проблема нашого суспільства».

Підлітки порушили закон і мають за це відповідати, впевнений начальник головного управління національної поліції в області Едуард Альохін. Якщо ж оминути увагою цю ситуацію, завтра історія може повторитися знову, проте матиме вже більш тяжкі наслідки.
Едуард Альохін, начальник ГУНП в області: «Тут звучали нотки прощения, я с этой позицией не согласен. Совершено правонарушение. Должен сработать принцип наказания. Он основополагающий. Я конечно не хотел бы, чтобы наказание было максимальным и жестким. Его определят исходя из меры преступления. Мы должны сделать все, чтобы подобное не повторилось».

Більше двох годин учасники наради з’ясовували, де були прогалини у вихованні і чия це провина. Педагоги нарікали на батьків та правоохоронців, психологи на сучасний світ в якому живуть діти: Інтернет і телебачення. Проте спільної думки так і не дійшли. Валерій Куліч запропонував створити робочу групу із представників всіх сторін та визначити шляхи попередження таких ситуацій у майбутньому.

Зараз відкриті кримінальні провадження і ведеться слідство по цій справі. Постраждала Поліна Малоштан наразі проходить обстеження у лікарнях. Одна ж із кривдниць дівчини – студентка педагогічного університету, сама написала заяву на відрахування з ВИШу.
Микола Носко, ректор ЧНПУ ім.Шевченка: «Студентська група осудила поведінку дівчини. Студентська рада дала негатив цьому явищу. Все інше буде відповідно чинного законодавства. Заява ще не підписана мною. Вона хоче забрати, але я хочу з нею поспілкуватися. Чому так сталося, в чому вина вищої школи».

   

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.