Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:39:00

Нові санітарні та фітосанітарні норми України, питання утилізації та знешкодження відходів

21.09.2016   08:05Агенцiя

Тематичний короткотерміновий семінар про нові санітарні, фітосанітарні норми, питання утилізації та знешкодження відходів проводиться в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 20 по 21 вересня.

Учасники семінару – голови територіальних громад Чернігівщини мають нагоду ознайомитися з європейським досвідом поводження з твердими побутовими відходами. Вони взяли участь у перегляді та обговоренні фільмів «Енергетичне сміття Кемптена», «Альпійські джерела Кемптена» з циклу «Українські голови в Баварії».

На прикладі м. Кемптен висвітлювалася організація роздільного збирання сміття, робота сміттєспалювального заводу, системи водопостачання та очищення води.

Подальша розмова піде про поводження з твердими побутовими відходами; паспортизацію місць видалення відходів (сміттєзвалищ) та сучасні вимоги до охорони навколишнього природного середовища в світлі вимог санітарного законодавства Україні.

Голови територіальних громад дізнаються про можливості області зі забезпечення високорепродуктивним насінням зернових культур, картоплі та насінням трав; застосування хімічних препаратів, проведення діагностичних заходів та недопущення занесення гострих інфекційних захворювань в домогосподарствах на території населених пунктів області.

Окрім цього, увага слухачів звертатиметься на застосування Угоди СОТ щодо санітарних та фітосанітарних заходів в торгівлі між Україною та ЄС та можливості співробітництва органів місцевого самоврядування з європейськими інституціями, міжнародними фінансовими та донорськими організаціями щодо питань утилізації та знешкодження відходів.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини