Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:40:49

У рамках Днів сталої енергії проведений семінар на тему "Впровадження енергоефективних заходів у житлових будинках"

07.09.2016   08:23

5 вересня в Чернігові відбувся семінар на тему «Впровадження енергоефективних заходів у житлових будинках».

Семінар проходив у рамках Днів сталої енергії у Чернігові, що проводиться відповідно до Європейської ініціативи – «Угода мерів». Захід пройшов за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Участь у семінарі взяли представники комунальних підприємств Чернігівської міської ради, представники банківської сфери АТ «Ощадбанк» та АТ «УкрГазбанк», представники компанії «Rehau», «Хенкель Баутехнік» та «СЕМПАЛ», голова правління ОСББ «Оберіг» м.Львів, голови правління ОСББ м. Чернігова, мешканці міста та консультанти проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Під час семінару учасники обговорили питання щодо практичних кроків ОСББ для скорочення витрат на впровадження енергоефективних заходів за програмою держенергоефективності. Зокрема: про використання сучасних технологій (обладнання) при проведенні робіт з утеплення будинків. Учасники ознайомлені також з державною та міською програмою утеплення житлових будинків в Україні та умовами кредитування банками заходів з утеплення будинків, у тому числі ОСББ.

Під час заходу представники ОСББ поділился своїм досвідом використання кредитів на утеплення своїх будинків.

Всі учасники семінару отримали компетентні відповіді на актуальні питання впровадження енергоефективних заходів, фахові консультації та інформаційні матеріали для більш детального вивчення.

Нагадуємо, з 1 по 9 вересня в Чернігові проводиться Європейський Тиждень Сталої Енергії. З цього приводу відбулось багато тематичних заходів для дітей різного віку: екскурсії старшокласників на енергопостачальні та інші підприємства, квест, брейн-ринг, вікторини, конкурс малюнка на асфальті «Збережемо природу».

Також впродовж місяця перед початком Днів сталої енергії проведені конкурси на кращий логотип Днів сталої енергії в Чернігові та кращу фото-картину на тему «Яскравий приклад енергозбереження». З вересня на Алеї Героїв була представлена виставка енергоефективного обладнання та технологій, виставка і тест-драйв електромобілів

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини