Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:37:14

Представники яких партій заробляють на управлінні освіти Чернігівської міської ради

25.08.2016   10:31

Представники Всеукраїнського руху проти політичної корупції “Під контролем” проаналізували закупівлі управлінням освіти Чернігівської міської ради з 1 квітня по 31 липня 2016року. Одночасно з цим вивчали, представники яких партій заробляють на управлінні освіти.

Аналізу підлягали всі товари та послуги, які оплачувались управлінням освіти ЧМР, окрім заробітної плати працівників, профспілкових внесків,послуг медогляду працівників,послуг компаній монополістів, а саме компанії “Укртелеком”, послуг “Укрпошти”,оплату електроенергії, газопостачання та водоканалу.

Витрати управління освіти Чернігівської міської ради, за виключенням вищеперерахованих послуг, склали більше 17,5 млн грн, з яких на сплату послуг харчування пішло більш 10,7 млнгрн.

Наведемо топ 10 підприємств, які отримали найбільше грошей від управління освіти Чернігівської міської ради.

ПАТ “Базис” отримало 4,8 млнгрн. за надані продукти харчування. Керівником цього підприємства є Склярець Андрій Вікторович.

Комунальне підприємство ”Шкільне” - 3,3 млнгрн. Його очолює Тертілов Андрій Миколайович, який на останніх виборах 2015 року балотувався в депутати Чернігівської міської ради від партії БПП.

ТОВ “Переяслав-Молпродукт” заробило 1,6 млнгрн за надані продукти харчування. Підприємство зареєстроване на двох співвласників: Башмак ВасиляЛогвіновича та Пироговського Олександра Юрійовича - члена партії “Наш край”, який йшов до Київської обласної ради в 2015 році.

ТОВ “Руок” за капітальний ремонт приміщення з заміною вікон заробило
1,4млнгрн. Це те саме товариство, яке отримало позицію “Зрада тижня” по версії системи ProZorro. Його засновники Андрієш Дмитро Сергійович, Пузема Володимир Вікторович та Степанов Андрій Ігорович, що зареєстровані заадресою: Москва, Можайський район, Російська Федерація.

ТОВ “НЕП” ЛТД, продаючи управлінню освіти кухонне обладнання, заробило 1.3 млнгрн. Це підприємство належить Аверченко Сергію Миколайовичу - депутату Чернігівської міської ради 6-го скликання та народному депутату України 7-го скликання від політичної партії Удар.

Приватне торгівельно-виробниче підприємство “Вікнолюкс” лише авансових платежів за капітальний ремонт приміщення з заміною вікон та дверей вже отримало 846 555 грн. Це підприємство вже фігурувало в скандалах з підробленими документами, і все одно управління освіти довіряє свої кошти керівнику підприємства “Вікнолюкс” Цвєтову Сергію Анатолійовичу.

За продаж емалі та екогіпсуПП “Виробничо-комерційна фірма “Оптіма” заробило близько 460 тис.грн. Його керівник Мінін Олександр Олександрович балотувався до Деснянської районної у м.Чернігові ради в 2015році від партії “Блок Петра Порошенко “Солідарність”.

ТОВ “Наша Булочка” надала продуктів харчування на 436 тис. грн. Його співвласниця Коваленко Оксана Володимирівна балотувалась в 2015 році до Чернігівської міської ради від Аграрної партії України.

Фірма “МЖК-Сервіс”, як і “Вікнолюкс”, лише авансових платежів за капітальний ремонт із заміною вікон та вітражів заслужила близько 350 тис.грн. Керівник фірми Желдак Ігор Леонідович - чинний депутат Чернігівської міської ради від партії “Наш Край”.

ТОВ “Епіцентр” за вибраний період заробило близько 327 тис.грн. Його співкерівниця, Герега Галина Федорівна - вже встигла побувати і заступником Київського міського голови, і,після відставки Л.М.Черновецького,виконуючим обов’язки Київського міського голови. А її чоловік та співвласник ТОВ “Епіцентр” Герега Олександр Володимирович був народним депутатом 7-го скликання від “Партії регіонів”.

Ось такі представники політичних партій заробляють на послугах управлінню освіти Чернігівської міської ради.

Нагадаємо, що з 1 серпня 2016 року для всіх замовників починає працювати закон “Про публічні закупівлі” і всі товари та послуги від 50 тис.грн до 200 тис.грн і роботи від 50 тис.грн. до 1,5 млн грн. повинні проводитись в системі РroZorro або викладати звіт в РroZorro. Товари та послуги від 200 тис.грн і роботи понад 1,5 млнгрн повинні проводитись тільки через систему ProZorro. Чи зміниться після цього наш рейтинг? Подивимось.

Активісти руху “Під контролем” і надалі здійснюватимуть моніторинг виділення бюджетних коштів на освіту.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини