Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 07:35:08

У Чернігові планують відкрити шість додаткових інклюзивних класів

23.08.2016   08:19

У Чернігові планується відкриття додаткових шести інклюзивних класів. Цю інформацію сьогодні повідомив начальник управління освіти міської ради Василь Білогура на розширеній нараді із керівниками структурних підрозділів та керівниками комунальних підприємств міської ради.

Він уточнив, що відкриття класів планується на базі загальноосвітніх навчальних закладів № 14, № 18, № 24, № 30 для учнів першого класу, а на базі загальноосвітніх шкіл № 5 та 24 для учнів 5 класу.

Одночасно Василь Білогура повідомив, що з 1 вересня в Чернігові планують відкрити ще одну дошкільну інклюзивну групу на базі ДНЗ № 52, де будуть виховуватися двоє дітей з розладами аутизму.

У 2015 – 2016 навчальному році в Чернігові функціонувало 13 інклюзивних класів, у яких навчалася 21 дитина з особливими освітніми потребами та 2 інклюзивні групи, де виховується 3 дітей з особливими потребами.


Довідково:
Інклюзивна освіта – це система освітніх послуг, що ґрунтується на принципі забезпечення основного права дітей на освіту та права навчатися за місцем проживання, що передбачає навчання дитини з особливими освітніми потребами, зокрема дитини з особливостями психофізичного розвитку, в умовах загальноосвітнього закладу.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.