Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 04:30:42

Названо переможців обласного етапу військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура")

25.05.2016   09:29Агенцiя

24 травня, на Красній площі Чернігова відбулось урочисте закриття ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Впродовж останніх 6-и днів понад двісті юнаків та дівчат провели у наметовому таборі, який знаходиться у селі Количівка.

У церемонії закриття змагань взяли учать перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, заступник голови – керівник апарату ОДА Наталія Романова, начальник Управління освіти і науки Микола Конопацький, завідувач сектору Чернігівської області державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Альберт Черешко, представники громадських організацій.

— Вітаю вас, юні патріоти, нащадки козацької слави, з тим, що сьогодні ви є достойними представниками нашої української молоді. Ви змагались у спортивних звитягах, перевіряли свої знання з козацької історії, показували навички медичної допомоги. І я думаю, що ви всі вже стали переможцями у цьогорічній військово-патріотичній грі. А тим, хто зайняв призові місця, хочу побажати гідно представили Чернігівщину на Всеукраїнських змаганнях,— звернулась до учасників гри Наталія Романова.

Найважливішим моментом урочистого дійства стало оголошення та нагородження переможців змагань. За результатами ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») призові місця розподілились таким чином:

І місце – рій «Січ» (Бахмацький район);

ІІ місце – рій «Отамани» (місто Ніжин);

ІІІ місце – рій «Литаври» (місто Прилуки).

Рої, які зайняли ІІ та ІІІ місця, отримали сертифікат на участь у ІІ-ій тематичній зміні з національно-патріотичного виховання обласної літньої школи для обдарованих та талановитих дітей, що пройде на базі дитячого табору «Юний турист» у селі Количівка Чернігівського району в липні цього року.

Рій-переможець отримав Кубок, а також сертифікат на участь у ІІІ-му Всеукраїнському етапі дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») під назвою «Хаджибейська січ — 2016», який відбудеться у серпні у рамках тематичної зміни «Ми — Українці!» в Українському державному центрі «Молода гвардія».

Від Всеукраїнського об’єднання козацтва та благодійного фонду «Благодійне об’єднання націй» призерам змагань вручили подарунки і грамоти.

Завершилось дійство патріотичним флеш-мобом «Тризуб», який виконали ліцеїсти Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.