Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 09:23:38

Навчання старост територіальних громад

24.05.2016   07:24Агенцiя

За професійною програмою підвищення кваліфікації в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації розпочалося навчання вперше обраних старост територіальних громад. Участь у відкритті взяв директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.

Впродовж тижня представники місцевого самоврядування матимуть нагоду дізнатися про можливості та способи презентації своїх територіальних громад (розробка інвестиційних карток); розвитку сільського туризму; розробки програм економічного і соціального розвитку, цільових, інвестиційних програм та проектів, що можуть реалізуватися за рахунок Державного фонду регіонального розвитку.

Мова йтиме про традиції публічного управління в Україні (історія владних інституцій Чернігово-Сіверщини); державну політику України у сфері запобігання корупції; про модернізацію служби в органах місцевого самоврядування в умовах децентралізації влади; регламент роботи органу місцевого самоврядування, планування роботи органу місцевого самоврядування, підготовка та проведення сесій; повноваження органів місцевого самоврядування: володіння, користування та розпорядження об’єктами комунальної власності; практичне застосування Закону України «Про адміністративні послуги в Україні».

Учасники навчання ознайомляться з новаціями та проблемними питаннями сфері державних закупівель, електронних закупівель; можливостями використання сучасних інформаційних технологій в діяльності органів місцевого самоврядування; формами спілкування посадових осіб місцевого самоврядування та управління конфліктами в колективі.

25 травня старости візьмуть участь у «круглому столі» з питань децентралізації в Україні за участю директора Інституту законодавства Верховної Ради України Олександра Копиленка та прослухають лекцію від представників Національної академiї педагогiчних наук України про досвід децентралізації у східно-європейських країнах. Ще одна зустріч за «круглим столом», що відбудеться 27 травня, буде присвячена основам земельних відносин в Україні та управління земельними ресурсами в межах об’єднаної територіальної громади.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.