Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:22:40

Про перспективи енергоефективності дізнались в Чернігові

18.11.2015   08:55Агенцiя

Як використовувати енергоефективність, щоб покращити життя собі та навіть сусідам, вже знають в Чернігівському районному центрі зайнятості після інтерактивної зустрічі 16 листопада.

У заході взяли участь близько 20 осіб, що перебувають на обліку в центрі та яких цікавить питання створення ОСББ та переваг, які вони отримають.

Причини втрати тепла в оселі та правила утеплення роз’яснювала учасникам заходу модератор тренінгу – місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталія Висіканець.

«Ми звертаємо увагу на проведення інформаційних зустрічей в центрах зайнятості для поширення знань про програми підтримки енергоефективності, які надає держава для громадян. Окрім цього, жвавий інтерес до цієї тем з боку тимчасово безробітних дає широкі можливості для самозайнятості саме в сегменті енергоефективності.
Це й надання послуг, і, можливо, розробка та впровадження енергоефективних заходів. Тому наше завдання – якомога активніше доносити актуальну інформацію до споживача, та залучати громадськість до вирішення питань енергоефективності на рівні свого помешкання та міста», – наголошує представниця ОПОРИ.

Під час зустрічі також з’ясували, навіщо потрібно ОСББ та якими засобами можна поступово покращити будинок, в якому живеш, і як при цьому зекономити. Навіть якщо немає коштів, можна провести термомодернізацію оселі за допомогою фінансової підтримки держави у вигляді компенсацій по кредитам для ОСББ.

«Присутні були задоволені проведеним семінаром та інформацією, яку вони отримали. Насамперед нові відомості будуть корисними для людей, які проживають у багатоквартирних будинках. У нас люди переважно з села, і в них мало інформації. Тому нові знання є дуже цінними, вони будуть ділитися з іншими. Тут вони дізнаються набагато більше, ніж вдома, тому що наразі без роботи й у них обмежене спілкування», – прокоментувала провідний фахівець профорієнтації Чернігівського районного центру зайнятості Тетяна Кличан.

Від Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» всі зацікавлені отримали додаткову інформацію у вигляді інформаційних постерів та практичних посібників, які містять поради щодо підвищення енергоефективності у своїй оселі.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини