Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:34:34

Студенти вирішували, чи варто створювати ОСББ

06.11.2015   08:41

Що таке ОСББ та чи необхідно його створювати вирішували студенти технологічного університету в Чернігові в рамках інтерактивної лекції «Що ми знаємо про ОСББ», яку проводила Громадянська мережа ОПОРА.

Студенти порахували, скільки в середньому за місяць будуть платити звичайні користувачі за житлово-комунальні послуги та співвіднесли ці дані з середніми зарплатами по Чернігову. При цьому модератор заходу допомогла визначити, скільки ресурсів втрачається через малоефективні будинки.

«Деякі студенти вже проживають або будуть проживати окремо від батьків. Саме тому їм необхідно розуміти, як в побуті можна використовувати меншу кількість ресурсів та як зробити будинок енергозберігаючим. Після такого детального обговорення вони вже знатимуть, що потрібно робити, та зможуть поділитися цим з найближчим оточенням. Створення ОСББ здатне значно полегшити життя та сприяти впровадженню енергоефективних та енергозберігаючих заходів в будинках користувачів. Це можна прослідкувати на вже наявних прикладах дієвих ОСББ», – наголошує місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталія Висіканець.

Цього року в період з січня по вересень в містах України створено понад 500 ОСББ, а попередньо року такий самий показник був за весь календарний рік.

Є безліч прикладів дієвих ОСББ в різних містах України, які своєю роботою дозволили утеплити багатоквартирні будинки, замінити вікна або лампи на більш енергоефективні, встановити лічильники або ІТП. Ці нововведення часто здійснювались з компенсацією від держави 40 % витрачених коштів.

У підсумку учасники заходу виявили зацікавлення до створення ОСББ та отримали інформаційні постери від Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», які містять поради щодо підвищення енергоефективності у побуті.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини