Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 00:29:12

Проведені заняття з питань цивільного захисту

28.10.2015   13:51Агенцiя

З 19 по 27 жовтня у навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області відповідно до Плану комплектування на 2015 навчальний рік проводились заняття із заступниками керівників суб’єктів господарювання.

В ході цього викладачі центру ознайомили слухачів з новими нормативними документами по безпеці життєдіяльності та роз’яснили  організацію і функціонування системи цивільного захисту, заходи щодо зменшення наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, а також порядок планування та проведення евакуаційних заходів у разі загрози або виникнення небезпеки.
   
Окрема тема занять була присвячена питанням медицини, адже цими знаннями повинні володіти якомога більше людей, щоб у разі необхідності мати змогу вчасно, а головне правильно надати першу медичну допомогу постраждалим. Після вивчення теоретичної частини, зі слухачами проведено практичні заняття для більш якісного засвоєння матеріалу і відпрацювання на тренажерах навичок з серцево-легеневої реанімації, а також накладання пов’язок і шин як за допомогою медичних засобів, так і підручних матеріалів.   
Після закінчення занять викладачі центру провели зі слухачами "круглий стіл" щоб визначити єдину думку стосовно сприйняття питань цивільного захисту. Також слухачі отримали відповідні посвідчення державного зразка, що дійсні протягом 5 років. Проте головним є те, що присутні набули основні знання щодо запобігання надзвичайним ситуаціям та правилам дій в разі їх виникнення, оскільки життя і здоров’я людей є основним завданням нашої держави.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини