Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:14:59

Історичні факти про Чернігівщину, про які можливо і не чули професійні історики, оприлюднили наші школярі. ВІДЕО

09.10.2015   07:43Агенцiя

Півроку вони займалися науковими дослідженнями для Малої академії наук. Свої роботи учні 9-х-11-х класів шкіл області презентували на Другій обласній історико-краєзнавчій конференції учнівської молоді. У конференції взяли участь майже 70 юних науковців.

Хлопець понад усе любить історію. Її вивченню присвячує майже весь вільний від навчання час. Одинадцятикласник Семенівської гімназії Ілля Левченко вже друге бере участь в обласній історико-краєзнавчій конференції учнівської молоді. Життя планує присвятити теж цій науці. Тему для наукової конференції Ілля розробляв, починаючи з літа. Інформацію збирав майже по всій області. Після презентації на історико-краєзнавчій конференції роботу відправить до Малої академії наук. Планує отримати поради і консультації від провідних науковців області.

Обласна історико-краєзнавча конференція проходить вже вдруге на базі навчально-наукового Інституту історії, етнології та правознавства Національного педуніверситету. У ній беруть участь учні 9-11-х класів загальноосвітніх шкіл області та гуртківці. Цьогоріч найбільше робіт представили ніжинські юні науковці, кажуть організатори. Про дитячі дослідження провідні історики мають лише гарні відгуки.

Презентацію наукових робіт розділили на кілька секцій згідно з тематикою: історія Чернігово-Сіверщини дореволюційної доби, новітня історія, життя церкви, освіти і культури нашого краю, а також давні і сучасні етнографічні дослідження Чернігівщини. Роботи за місяці підготовки досліджень зроблено чимало, кажуть учасники конференції. Але це хороший старт до майбутніх наукових робіт.

У цьогорічній історико-краєзнавчій конференції взяли участь майже 70 науковців з усієї області. Їх дослідження організатори не оцінювали. Бо перші кроки школярів і так заслуговують на найвищий бал, кажуть організатори.

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини