Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:01:53

Засуджені в установах виконання покарань ДПтС України в Чернігівській області можуть переглянути інтернет-новини та подзвонити в Skype

15.06.2015   17:43Агенцiя

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України щодо адаптації правового статусу засуджених до європейських стандартів» засуджені в установах виконання покарань ДПтС України в Чернігівській області мають право на доступ до глобальної комп’ютерної мережі Інтернет, окрім доступу до електронної пошти, соціальних мереж та сайтів, які пропагують жорстокість.

Так, засуджені жінки Чернігівської виправної колонії (№ 44) значну кількість вільного часу проводять в інтернет-класі. Особливою популярністю серед засуджених жінок користується програма Skype. Інколи, кажуть жінки, це єдина можливість зв`язатися з рідними та близькими. Родичі багатьох засуджених проживають за кордоном, тому і подзвонити їм дорого, а дана можливість поспілкуватись та, навіть, побачити рідних стала справжнім порятунком.

«Під час роботи в Інтернеті засуджені жінки найчастіше переглядають офіційні веб-сайти Державної пенітенціарної служби України, Верховної Ради України, Адміністрації Президента, Міністерства юстиції України. Саме так вони можуть отримати необхідну, а головне, найсвіжішу інформацію», - розповідає співробітник Чернігівської виправної колонії (№ 44) Юрій Балєв, який і навчив жінок «примудростям» Інтернета.

У розпорядженні засуджених установ виконання покарань ДПтС України в Чернігівській області є комп`ютери, веб-камери, планшети.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.