Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:52:26

Юні натуралісти Чернігівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 10 м. Чернігова – приклад для інших

16.12.2014   13:10Агенцiя

Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №10 м. Чернігова - одна з шкіл, котра сприяє розвитку екологічного виховання та освіти у дітей.

Започаткований у школі екологічний гурток «Веселка» існує понад 5 років. За часи існування цього гуртка було безліч зайнятих (і в місті, і в області) перших місць на конкурсах і екологічних агітбригадах, таких як «Ми друзі лісу», «Тварини Червоної книги України», «Первоцвіти України».  Повідомляє прес-служба держекоінспекції у Чернігівській області.

Найпершим виступом гуртківців став «Екологічний паспорт міста Чернігова», який був спрямований на привернення уваги школярів, їх батьків і жителів мікрорайону до бережного ставлення до природного довкілля.

Щорічно проводиться конкурс «Не рубай ялинку», де учні власноруч виготовляють новорічні саморобки - ялинкові прикраси, ялинки та прикрашають ними вікна школи. Пізнавальні виставки «Скляні клумби», «Без верби і калини нема України», «Букет із цукерок», «Сад мініатюр», «Метелики живі квіти» тощо, розвивають у дітей шанобливе і бережне ставлення до матінки-природи.

На минулому тижні одне із свят - «Деснянська оболонь» були запрошені представники Держекоінспекції у Чернігівській області. Свято присвячувалося одній з головних річок Чернігівщини - Десні та населеним містам, які вона омиває. Своєю повноводністю та неповторною природною красою річка Десна приваблювала багатьох письменників і діячів, у творах яких можна познайомитися з «Зачарованою Десною».

Ще одним внеском в екологію довкілля гуртківців стала посадка зелених саджанців біля с. Шестовиця Чернігівському району. До дня працівників лісу  була проведена акція «Цвітуть каштани в Україні», під час якої було зібрано понад 420 кг каштанів для подальшої їх висадки. Також постійно проходять трудові десанти по збиранню макулатури та передачі її на подальшу утилізацію.

На сьогодні екологічний гурток «Веселка» Чернігівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 10 м. Чернігова активно готується до фіналу Всеукраїнської акції «Вода - це життя», в чому ми бажаємо гуртківцям успіхів та зайняти перші місця.

Було б чудово, якби в кожному навчальному закладі Чернігівської області з’явилися такі гуртки небайдужих до екології юних громадян України, та знаходили своє втілення екологічна освіта і виховання. Обійми представників Держекоінспекції у Чернігівській області завжди відкриті для небайдужої до екологічної просвіти громадськості. Будемо раді плідній співпраці  щодо збереження навколишнього природного  середовища рідного краю.

«Екологія природи починається з наших душ, з чистоти помислів, вчинків» - девіз гуртківців «Веселка». Тож нехай чистих помислів і вчинків буде як найбільше! Знаємо: віддаючи щось, ми неодмінно отримаємо вдвічі більше: збережемо довкілля – довкілля збереже нас!

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини