Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 23:17:00

Конкурс на участь у тренінговому курсі "Підготовка та реалізація громадських ініціатив для південного сходу України та Криму"

10.12.2014   10:57

До уваги громадських організацій та ініціатив, що працюють над вирішенням проблем сходу України та Криму! Оголошується конкурс на участь у тренінговому курсі «Підготовка та реалізація громадських ініціатив для південного сходу України та Криму», що організовує «Освітній дім прав людини – Чернігів».

Курс є навчальним заходом всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» і складається із 7-денного семінару та впровадження громадських ініціатив, спрямованих на вирішення актуальних соціальних та правових проблем південного-сходу України та Криму.

Учасники курсу зможуть:
- підвищити свій рівень знань щодо прав людини;

- отримати спеціальну підготовку щодо планування та реалізації громадських ініціатив (проектів);

- отримати фінансову та експертну підтримку для реалізації власних тематичних ініціатив (проектів);

- сформувати та посилити професійні та особисті контакти із колегами, які працюють над вирішенням схожих проблем.

До участі у конкурсі запрошуються:
- громадські активісти, студенти, журналісти та правозахисники з різних регіонів України, які є учасниками або бажають брати участь у ініціативах, спрямованих на вирішення гострих соціальних та правових проблем на південному сході України та у Криму, бажають обмінюватися досвідом та знайти нових партнерів;

- активісти Криму та Донбасу, як ті що залишили окуповані території так і ті, що перебувають на окупованих територіях;

- учасники попередніх навчальних заходів програми «Розуміємо права людини», які пройшли базові курси з прав людини та готові до активних дій.

Формування групи учасників курсу відбуватиметься за результатами конкурсного відбору.

Критерії відбору для участі у семінарі є наступними:
- наявність мотивації і планів пов’язаних із впровадження громадських ініціатив, спрямованих на вирішення актуальних соціальних та правових проблем південного-сходу України та Криму;
- чітке уявлення соціальної або правової проблеми на південному сході України та/або у Криму, над вирішенням якої бажає працювати учасник освітнього курсу.
Пріоритет під час конкурсного відбору буде віддано претендентам, які нададуть рекомендації правозахисних організацій, або вже мають досвід реалізації соціальних та правозахисних ініціатив.

Орієнтовна дата проведення семінару 14 – 20 грудня 2014 року на базі Освітнього дому прав людини – Чернігів (с.Количівка, Чернігівський р-н).

Організатори забезпечують проживання та харчування учасників семінару, витрати на проїзд до місця проведення семінару й у зворотному напрямку (за умови наявності проїзних документів й у межах вартості проїзду рейсовим автобусом або поїздом).

Для участі у конкурсі необхідно:
Крок перший: Зареєструвати свою кандидатуру на участь у тренінгу, заповнивши реєстраційну анкету он-лайн за адресою (зверніть увагу: для отримання доступу до форми заявки необхідно спочатку зареєструватися на сайті).
Крок другий: Підготувати та надіслати за адресою rozumiemopravaludyny@gmail.com опис однієї із актуальних соціальних та правових проблем південного-сходу України та Криму та можливі дії, спрямовані на її вирішення. Лист слід надсилати з поміткою "Схід".
Ваша кандидатура вважається зареєстрованою, якщо ви отримали повідомлення про це від організаторів.

Просимо звернути увагу, що документи повинні надійти не пізніше 17.00, 28 листопада 2014 року.

Заявки, надіслані пізніше зазначеного терміну, розглянуті не будуть. Учасники конкурсу будуть повідомлені про його результати до 01 грудня 2014 року.

Контакти для отримання додаткової інформації:
Ірина Диба,
Е-mail: ira.dyba@gmail.com
Моб. тел.: +380985422863, 0935258334
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.