Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:16:23

Чернігівські міліціонери та військовики займаються патріотичним вихованням студентів

10.12.2014   08:08

Напередодні Дня Збройних Сил України представники УМВС України в Чернігівській області разом із військовими взяли участь у виховному заході для студентів Чернігівського коледжу транспорту та комп'ютерних технологій. Студенти із цікавістю слухали офіцерів, які розповіли юнакам про місце силових органів України в захисті Держави.

Спочатку студентам викладач предмету «захист Вітчизни» зробив оглядовий екскурс в історію, під час якого докладно виклав місце армії в історії становлення України, починаючи від Київської Русі до часів новітньої історії.

Кадровий офіцер, в недавньому минулому полковник Збройних Сил України Віктор Трухан на яскравих прикладах розповів юнакам, що таке присяга, наказ і патріотизм. Що це не просто слова, а той наріжний камінь, на якому тримається військо.

Аудиторія також переглянула відео про події революції гідності, під час якої в муках народжувалася нова країна. Педагоги підвели студентів до розуміння того, що кожна держава має бути достатньо сильною аби захистити себе. Адже саме через послаблену армію наші північні сусіди спочатку окупували український Крим, а нині воюють на Донбасі.

Про бойові будні міліціонерів Чернігівщини, які несуть службу в зоні АТО, розповів підполковник міліції Сергій Говорунець, адже сам він теж побував на буремному сході держави і що таке війна знає не з телесюжетів.

Міліціонер описав нинішню обстановку в зоні відповідальності зведеного загону міліції Чернігівщини як напружену, а тому правоохоронці прокидаються удосвіта під мінометний обстріл і лягають спати під залпи «Градів». Але міліціонери налаштовані по-бойовому, готові боронити Вітчизну до останнього, бо, як вони кажуть, якщо не ми, то хто?

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини