Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:44:10

В Чернігові презентували "Цінності та традиції сучасної української сім’ї"

14.05.2014   16:19Агенцiя

В обговоренні цієї важливої теми взяли участь і чернігівські родини – творчі, міцні, люблячі, що можуть бути прикладом для інших.

Чернігівська обласна організація Спілки жінок України спільно з Департаментом сім'ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА, Федерацією профспілкових організацій Чернігівської області, відділом у справах сім'ї та молоді міської ради до міжнародного Дня матері та Всесвітнього Дня родини провели круглий стіл на тему «Цінності та традиції сучасної української сім’ї».

Відкрили захід директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА Оксана Сердюк і директор підприємства «НМЦ» Федерації профспілкових організацій Чернігівської області, голова обласної організації Спілки жінок України Ірина Дорожкіна. «Круглий стіл» у Чернігові пройшов у доволі цікавому та дещо нетрадиційному форматі. Його учасники не тільки прослухали виступи фахівців за актуальними темами, що стосувалися, зокрема, формування у молоді сімейних цінностей, вирішення конфліктів у стосунків батьків і дітей, а й мали можливість познайомитися з гарними родинами, турботливими батьками та творчими дітками.
 Про «Сімейні цінності сучасної студентської молоді» розповіла заступник директора інституту історії, етнології та правознавства ім.О.М.Лазаревського ЧНПУ ім.Т.Г.Шевченка, радник голови облдержадміністрації з гендерних питань, голова міської громадської організації «Центр гендерних ініціатив» Лариса Юда. Про діяльність Чернігівського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді повідомила його директор Алла Кот. Досвідом роботи педагогів з батьківською громадою в школах міста розповіла начальник відділу виховної роботи та охорони дитинства Управління освіти Чернігівської міської ради Наталія Фара.

Після першого блоку виступів директор Чернігівської обласної бібліотеки для дітей ім. Островського Тамара Клюй представила учасникам круглого столу переможців міського конкурсу «Читаюча родина Чернігова - 2014» багатодітну сім’ю Ярмоленків. Тато Андрій Ярмоленко працює головним бухгалтером Державного університету телекомунікацій у Києві, мама  Наталія – економіст. Їхні діти: Дар'я (14 років) і Любомир (8 років) навчаються у школі №28, а маленькому Святославу тільки 2 роки, 8 місяців. Любомир зіграв для присутніх на бандурі та подарував пісню «Сімейка», а разом з сестричкою Дар'єю вони заспівали ще й пісню «Червона калина».

Статистичну довідку про родини в Чернігівській області надала заступник начальника Головного управління статистики у Чернігівській області Тетяна Дусь. Про досвід роботи студії «Розумка» з виховання родинних цінностей розповіла член Ліги ділових і професійних жінок, керівник студії дитячого розвитку та викладач англійської мови «Розумка» Юлія Жданова (також мама двох чудових хлопчиків). Далі про свою родину розповіли Валентин і Валентина Жукови (він - слюсар ТЕЦ, вона - контролер абонентного відділу ТЕЦ), котрі виховують під опікою дівчинку Настю 7 років (вона стала переможницею конкурсу «міні-міс  Чернігова», займається гімнастикою та в театрі іграшки) та хлопчика Валерія 10 років (переможець міського конкурсу «Світ очима дітей», виготовляє фігурні вироби з металу).

«Найбільше щастя дитини – зростати в родині» - такою була тема виступу директора міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяни Кузнєцової-Молодчої. Тетяна Степанівна представила чудову родину Анни Шатирко, яка виховує чотирьох дітей (двоє своїх і двоє прийомних). Про «Проблеми сучасних дітей та батьків» розповіла психолог загальноосвітньої спеціалізованої школи фізико-математичного профілю №12 Інна Чистенко. Цю тему продовжила керівник Арт-студії «Колібрі» художник і теж член Ліги ділових і професійних жінок Лілія Ібрагімова. Про формування творчої особистості дитини вона розповіла з власного досвіду, адже двоє синів Лілії та її чоловіка Сергія чудово малюють, танцюють, майструють, успішні у навчанні. Музичний сюрприз присутнім – соло на саксофоні - подарував молодший син Лілії Василь.

Асистент кафедри соціальної педагогіки ЧНПУ ім. Т.Г.Шевченка Ліна Махоткіна підготувала виступ на тему «Роль сім’ї у формуванні громадянської свідомості дітей». З тим, що найкращий помічник у цьому – власний приклад батьків, погоджується і директор  магазину -студії «Макошь», голова Молодіжного крила Ліги жінок Юлія Заїка. Вона представила ще одну чудову родину Віри Красноголової. Віра Миколаївна працює завідувачем струнного відділу музикальної школи № 1. Дві її дочки  теж музиканти, а онуки навчаються у школі мистецтв. Упродовж чотирьох поколінь музика є невід'ємною частиною життя цієї талановитої сім'ї.

І, нарешті, про «Формування сімейних цінностей у загальноосвітніх навчальних закладах» розповіла асистент кафедри соціальної педагогіки ЧНПУ ім. Т.Г.Шевченка Тетяна Острянко. Активну участь в обговоренні зазначеної теми взяли також державні службовці, представники профспілкових організацій міста, це, зокрема, начальник управління праці та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Департаменту соціального захисту населення ОДА Катерина Тимощенко, заступник голови Чернігівської обласної організації Спілки жінок України Катерина Свистун та інші.

Вікторія Сидорова

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини