Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:33:38

Проведено Всеукраїнську наукову конференцію, присвячену 20-річчю відкриття кафедри психології ЧНПУ

14.11.2013   08:27

У Чернігові в приміщенні психолого-педагогічного факультету Чернігівського національного педагогічного університету імені Т. Г. Шевченка відбулась Всеукраїнська наукова конференція «Четверті сіверянські соціально-психологічні читання», присвячена 20-річчю відкриття кафедри психології.

З вітальним словом до присутніх звернулись секретар Чернігівської міської ради Олег Шеремет та перший проректор, проректор із науково-педагогічної роботи ЧНПУ імені Т. Г. Шевченка, доктор історичних наук, професор Володимир Дятлов. У заході також взяли участь науковці та психологи з інших міст нашої країни.

Олег Шеремет, звертаючись до всіх учасників конференції, висловив упевненість, що під час роботи будуть представлені не тільки успіхи й досягнення психологів, але й винесені на загальне обговорення наболілі питання, продиктовані, зокрема, змінами, що відбуваються в суспільстві, змінами, що наближають українську психологічну науку до загальноєвропейських і міжнародних стандартів. Він побажав усім учасникам нових професійних відкриттів і творчих досягнень на благо розвитку психологічної науки й практики в Україні.

Декан психолого-педагогічного факультету ЧНПУ імені Т. Г. Шевченка, кандидат психологічних наук, доцент Микола Скок розповів про історію створення факультету та про основні завдання, які ставить перед собою кожен із викладачів.

Після закінчення пленарного засідання учасники конференції продовжили роботу в наукових секціях, де обговорили актуальні проблеми психології особистості та розвитку, соціальної психології, соціально-педагогічний вимір особистісного та суспільного розвитку.

 Довідково. Психолого-педагогічний факультет Чернігівського національного педагогічного університету імені Т. Г. Шевченка був створений у 2004 році рішенням вченої ради університету. Але підготовку фахівців психологічного профілю в університеті започатковано ще з 1992 року, а соціально-педагогічного профілю – з 2000 року. Перші випуски студентів зі спеціальностей «Історія. Психологія» та «Історія. Соціальна педагогіка» були здійснені на базі історичного факультету.

На факультеті функціонують кафедри загальної та вікової психології; соціальної та практичної психології; екологічної психології та психічного здоров’я; соціальної педагогіки; українознавства, політології і соціології.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини