Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 11:47:47

Прозвучав Останній дзвоник

25.05.2013   10:22

У загальноосвітніх навчальних закладах області завершується навчальний рік. Попереду дітей чекають веселі літні канікули, відпочинок та оздоровлення.

«Турбота про дітей та їх майбутнє є одним із пріоритетних завдань державної політики. Підтвердженням тому є проголошені Президентом України Віктором Януковичем нові соціальні ініціативи «Діти – майбутнє України», реалізація завдань яких спрямована на забезпечення кожній дитині всебічного розвитку, створення можливостей для розвитку їх творчих здібностей», - на цьому наголосив в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика під час свята Останнього дзвоника, яке відбулося 24 травня у Хмільницькому навчально-виховному комплексі Чернігівського району.

Він також відмітив, що обласною державною адміністрацією докладається чимало зусиль для забезпечення модернізації освітньої галузі області. На Чернігівщині продовжується реалізація регіональних освітянських програм.

Так, за час реалізації обласної цільової Програми розвитку дошкільної освіти відкрито 45 закладів. У минулому році свої двері відкрили 2 освітянських заклади – Седнівський навчально-виховний комплекс у Чернігівському районі та сучасне приміщення Новобасанської школи Бобровицького району.

Завдяки дії обласної Програми забезпечення загальноосвітніх навчальних закладів області ліцензійними електронними засобами навчального призначення та мультимедійним обладнанням майже 80% опорних шкіл отримали мультимедійні комплекси.

Від імені голови облдержадміністрації Володимира Хоменка Юрій Музика привітав учнів, вчителів, батьків із закінченням навчального року та у подарунок навчально-виховному комплексу передав телевізор.

Чернігівський міський голова Олександр Соколов відвідав урочисту лінійку в ліцеї № 15. Вітаючи випускників,  педагогічний колектив та батьків, він зазначив, що сучасні молоді люди отримують якісні знання, є конкурентоспроможними та амбітними. Невипадково серед випускників шкіл Чернігова 94% учнів зареєструвалися на участь у ЗНО, а це означає, що всі вони хочуть здобути вищу освіту.

Директор ліцею Олена Жовтопляс у своєму виступі зазначила, що рік був знаковим для навчального закладу, адже виповнилося 50 років із часу його відкриття. Крім того, ліцей №15 увійшов до переліку 50-ти найкращих шкіл України, що обрані з-поміж 12-ти тисяч. "Сьогоднішні випускники запам'ятаються педколективу, адже ви розумні, мудрі, добрі і звичайно, перспективні", - підкреслила директор ліцею.

По завершенню урочистостей О. Соколов ознайомився з роботою новітнього обладнання, поставленого у ліцей у рамках Національного проекту "Відкритий світ". Зокрема, вчителі та учні навчального закладу отримали сучасні смарт-дошки і магнітні дошки, ноутбуки і планшети. Педагоги ліцею також можуть використовувати у навчальному процесі мережу Інтернет, оскільки майже скрізь у приміщенні ліцею підключено Wi-Fi.

Всього у Чернігові 2012-2013 навчальний рік завершили 24,5 тис. школярів. Випускниками стали 2050 учнів. Цього року претендують на нагородження золотою медаллю "За високі досягнення у навчанні" 93 випускники, а на нагородження срібними медалями "За досягнення у навчанні" – 25 учнів.
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини