Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:48:43

У гімназії №1 з Новгород-Сіверського тепер буде “Клас майбутнього”. ВІДЕО

28.03.2013   14:58

Це стало можливим завдяки перемозі 14-річної Тоні Рахман з Новгород-Сіверського у конкурсі серед учнів середніх шкіл України в рамках соціальної ініціативи “Samsung назустріч знанням 2012-2013”.

Гімназія №1 м.Новгород-Сіверський

Гімназія №1 м.Новгород-Сіверський

Про це повідомляє прес-центр фірми "Samsung"

Цього разу традиційний для програми конкурс есе відбувався в два етапи: перший етап – з 3 вересня до 23 листопада 2012 року, другий – з 15 грудня по 24 березня 2013 року. В його рамках учням ЗНЗ України було запропоновано написати невелике есе на тему “Інноваційні технології – краще життя”. Зміст есе демонстрував бачення та міркування школярів про те, як інноваційні технології спрощують життя, допомагають у навчанні, відкривають абсолютну свободу для творчості та самореалізації.

Сьомий сезон “Samsung назустріч знанням” викликав значний інтерес, зібравши рекордну кількість есе – 2 399 із 1 617 ЗНЗ з усієї України.

За результатами першого етапу експертне журi обрало десять есе, автори яких отримали індивідуальні призи. Авторами двох найкращих есе, що вийшли до фіналу конкурсу, було визнано 16-річну Тетяну Устинову з міста Маріуполя та 14-річну Антоніну Рахману з міста Новгород-Сіверського. У своєму есе Тетяна запропонувала ідею віртуального співрозмовника на основі штучного інтелекту, який міг би підтримувати підлітків порадами в складних ситуаціях. Есе Антоніни присвячене впливу інноваційних технологій на всі сфери нашого життя та прогнозам на майбутнє. В якості індивідуальних призів фіналістки отримали інноваційні пристрої Samsung GALAXY Note.

Згідно з умовами другого етапу конкурсу, загальноосвітня школа № 68 у Маріуполі та гімназія № 1 у Новгород-Сіверському, учениці яких вийшли до фіналу, отримали від організаторів цифрові мультимедійні лабораторії Samsung у складі LED-телевізора Samsung UE40ES6307, двох ноутбуків Samsung 300V5A, двох планшетів Samsung GALAXY Tab 2 10.1 та двох цифрових фотокамер Samsung WB150F.

Команда кожної зі шкіл підготувала відеопрезентації соціально-орієнтованих проектів із застосуванням інноваційних продуктів і технологій Samsung на основі ідей есе Тетяни Устинової та Антоніни Рахмани. Відеопрезентації кожної школи були розміщені на офіційній сторінці Samsung у соціальній мережі Facebook, де користувачі віддали більш ніж 70 тис. голосів у підтримку відео.

За підсумками голосування абсолютним переможцем конкурсу “Samsung назустріч знанням 2012-2013” стала гімназія № 1 з Новгород-Сіверського з проектом “Віртуальне навчання”. Вона й здобула головний приз проекту – унікальний “Клас майбутнього”, який складається з електронної дошки, двадцяти ноутбуків для учнів, ноутбука та планшетного комп’ютера для вчителя, а також багатофункціонального пристрою Samsung. Клас буде підключено до мережі Інтернет і забезпечено необхідним ПЗ. “Клас майбутнього” від Samsung – це не просто набір продуктів компанії, а й освітній інструмент, який допоможе перетворити навчання на захоплюючий процес і дозволить як учням, так і вчителям розкрити свої таланти та реалізувати творчі наробітки.

Робота финалистів з гімназії №1 Новгород-Сіверського проекту Samsung: “Назустріч знанням”

Крім того, до десятки авторів найкращих есе, що отримали індивідуальні призи, увійшли:

Номінація «Головний винахідник проекту»: Данило Авдєєв, 16 років, місто Олександрія (Кіровоградська обл.), за проект енерговідновлюючого покриття для злітно-посадочних смуг для автономного функціонування аеропортів.
Номінація «Мрійник проекту»: Наталія Марків, 15 років, місто Ходорів (Львівська обл.), за проект «розумної» школи майбутнього з віртуальними класами й інноваційним обладнанням.              
Номінація «Активіст проекту»: Ян Гордієнко, 14 років, місто Краматорськ (Донецька обл.), за есе, присвячене застосуванню IT-технологій у дистанційному навчанні школярів.
Номінація Samsung Green Award: Олена Катрич, 17 років, місто Горлівка (Донецька обл.), за проект екологічно чистого «розумного» будинку, що працює на сонячній енергії.       
Номінація «Реаліст проекту»: Анастасія Кишенюк, 14 років, місто Львів, за найбільш реалістичну оцінку існуючих технологій та їх можливостей.
Номінація «Автор бестселера»: Марія Білик, 15 років, місто Черкаси, за ідею «розумного» автономного автомобіля без водія.  
Номінація «Супертехнік»: Олександра Дідковська, 16 років, місто Радомишль  (Житомирська обл.), за ідею акумулятора для смартфона, який заряджається від тертя рук і теплого повітря.
Номінація «Майбутнє ІТ»: Максим Підковенко, 10 років, с. Шевченко (Херсонська обл.), за щире бажання спростити життя своєї родини за допомогою новітніх гаджетів.

Довідка
Проект був організований компанією “Samsung Electronics Україна” за партнерської підтримки Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України та при підтримці компанії БМС Техно.

Загальнонаціональний освітній проект “Samsung назустріч знанням” є частиною глобальної програми Samsung. Hope for Children. Він спрямований на підвищення якості освіти в навчальних закладах України та створення можливостей для використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі. Ця ініціатива також націлена на поглиблення знань учнів та вчителів у сфері ІКТ і, таким чином, на подолання так званої цифрової нерівності.

Проект відбувається в Україні вже сьомий рік. За попередні роки в ньому взяли участь більш ніж 5,7 тис. загальноосвітніх навчальних закладів (ЗНЗ) та було отримано більше 9 тис. конкурсних робіт, а нові комп’ютерні класи чи мультимедійні лабораторії встановлено в 44 загальноосвітніх навчальних закладах – переможцях конкурсу.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини