Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 17:24:44

Ліпше один раз побачити, ніж перевіряти на собі

20.02.2013   10:51Агенцiя

Допомогти школі у здійсненні однієї з її основних функцій, а саме виховної - таке завдання поставили перед собою співробітники міліції Чернігівщини.

У загальноосвітніх навчальних закладах області тривають виховні заходи, спільно підготовлені представниками кримінальної міліції у справах дітей та підрозділів, відповідальних за боротьбу з незаконним обігом наркотиків.

Школа вчить не лише знанням, вона виховує, надає досвіду спілкування з однолітками, розширює світогляд дитини. В цей період, коли дитячі душі, характери ще остаточно не усталилися, не сформувалися, вмілий майстер може виліпити з них, наче з пластиліну, або порядну людину або «закінченого» покидька.


І на стезю злочину діти стають частіше за все через незнання або прагнення самовираження, або шляхом втягування їх у злочин дорослими, або через створення їм нестерпних умов тими ж самими дорослими, коли діти змушені втікати з дому, а потім шукати шляхи і способи, як вижити в цьому жорстокому світі.

Саме тому працівники кримінальної міліції в справах дітей та підрозділів боротьби з незаконним обігом наркотиків вирушають до школи, в класи, щоб провести з дітьми, якщо так можна сказати, «урок безпеки».
Чергова зупинка своєрідної «профілактично-агітаційної бригади» - у Чернігівській загальнносівітній школі-інтернаті ім. Юрія Коцюбинського. Пролунала адресована старшокласникам, що зібралися на виховну годину, лекція з правової тематики. Після цього відбулася демонстрація відеофільму антинаркотичного характеру.

З непідробним захопленням та цікавістю дивилися підлітки сповідь наркомана зі стажем, в якій той з жалем визнав, що вибрав хибний шлях в житті, а виправити цю помилку виявилося вже неможливо. Тому з телеекрану просив юних глядачів ніколи не пробувати цього смертоносного зілля. Ефект сказаного був підсилений кадрами покалічених наркоманською голкою рук і ніг. Саме такі лекції мають набагато більший вплив на свідомість підлітків, ніж просто повчальні лекції батьків та вчителів.


- Профілактика злочинності серед неповнолітніх, спрямування їх в потрібному, правильному життєвому руслі є одним з найважливіших напрямків роботи органів внутрішніх справ, - пояснила т.в.о. начальника відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС в області старший лейтенант міліції Оксана Зубець. - Тому наш підрозділ за участі та підтримки співробітників відділу БНОН планує почергово охопити подібними лекціями максимальну кількість старшокласників у всіх школах обласного центру. Аналогічна діяльність відбувається і в усіх районах Чернігівської області.

«Поінформований - значить озброєний», - кажуть в народі. Та ще й додають: «На помилках вчаться, але краще вчитися  на чужих помилках». Тож для підлітків ліпше вдовольнитися почутим від лектора і побаченим на екрані, аніж випробовувати на собі - і занапастити власну долю.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.