Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:45:41

Останні зміни в оподаткуванні були темою семінару, що відбувся у приміщені ДПІ у м. Чернігові ДПС

26.01.2013   11:48

“Платники податку на прибуток (крім новостворених, виробників сільськогосподарської продукції, неприбуткових установ (організацій) та платників податків, у яких доходи, що враховуються при визначенні об’єкта оподаткування, за останній річний звітний податковий період не перевищують 10 мільйонів гривень) щомісяця сплачують авансовий внесок з податку на прибуток у порядку і у строки, які встановлені для місячного податкового періоду, у розмірі не менше 1/12 нарахованої до сплати суми податку за попередній звітний (податковий) рік без подання податкової декларації”, – повідомила заступник начальника управління оподаткування юридичних осіб Ольга Зубок.

З 1 січня 2013 року по 31 грудня 2013 року включно ставку податку на прибуток підприємств встановлено на рівні 19 відсотків.

Щодо податку, який ввівся з 01.01.2013 р. розповіла начальник відділу майнових податків та моніторингу з питань оподаткування фізичних осіб Алла Супрун. “З квітня 2013 року громадяни-власники нерухомого майна, яке підлягає оподаткуванню, почнуть отримувати повідомлення-рішення про суму податку та платіжні реквізити. До 1 липня усі платники податку на нерухомість отримають повідомлення про суму податку, яку необхідно сплатити протягом 60 днів. Якщо власник не згоден з розрахунками, він повинен звернутися до податкової для звірки даних” – роз’яснила вона.
На відміну від фізичних, юридичні особи суму податку обчислюватимуть самостійно станом на 1 січня звітного року.

Було освітлено питання щодо податку на додану вартість, місцевих податків і зборів.
Обговорили переваги подання податкової звітності мережею Інтернет та про Акредитований Центр Сертифікації Ключів, який безоплатно видає посилені сертифікати відкритих ключів та надає послуги електронного цифрового підпису.

Податківці розповіли про основні положення Кодексу щодо декларування громадянами доходів, отриманих у попередньому році, та запросили присутніх відвідати до 1 травня 2013 року податкову інспекцію у разі отримання ними протягом 2012 року доходів, які підлягають декларуванню.

Завершальна частина семінару відбулася у форматі конкретних запитань і відповідей та активної дискусії з учасниками семінару.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини