Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:20:55

Мовний фактор кар’єрного зростання

04.01.2013   10:24

В минулому році у Збройних Силах України розпочалася реалізація Концепції мовної підготовки офіцерів, яка визначена одним з пріоритетних завдань. Адже володіння іноземними мовами сприяє підвищенню професійного рівня військовослужбовців, мотивації в особистому розвитку та поліпшенню виконання службових обов’язків.

В Регіональному центрі радіоелектронної розвідки “Північ” Сухопутних військ Збройних Сил України курси вивчення англійської мови розпочали діяти ще в липні 2012 року. Спочатку в ролі викладачів були офіцери з достатнім рівнем володіння іноземної мови, а з початку жовтня у частині розвідникам допомагає у поглибленому вивченні англійської працівник Збройних Сил України Людмила Кушнір. Людмила – старший лейтенант запасу, має чималий досвід викладацької діяльності, довгий час працювала перекладачем у прикордонному загоні та військових частинах ЗС України.

Заняття з офіцерами проводяться двічі на тиждень за спеціальною програмою, яка була розроблена групою викладачів Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, що у Львові. Це базовий підручник для оволодіння мовним рівнем СМР-1. Також під час занять використовуються технічні засоби – проектор, ноутбук, словники та інші підручники.

У військовій частині діє дві групи, які формувалися за своєрідною специфікою. До уваги брались вікові та посадові категорії, досвід та рівень знання іноземної мови. Адже не всі офіцери свого часу вивчали англійську мову, дехто німецьку або французьку.

На першому етапі, який тривав до кінця 2012 року, офіцери частини досягли рівня СМР-1, а до грудня 2014 року мають вийти на рівень СМР-2.

Заняття з військовослужбовцями проводяться в активному режимі, перевага надається живому спілкуванню на різноманітну тематику: новини, побут, повсякденне життя військової частини.

У регіональному центрі, завдяки зусиллям його начальника полковника Сергія Бачуріна, створені всі умови для ефективного вивчення англійської мови, є добре обладнані навчальні класи, виділяється час на підготовку до занять та їхнє проведення.

Як повідомила Людмила Кушнір, рівень мовної підготовки офіцерів значно підвищився. А найбільших успіхів досягли майори Дмитро Іванов, Сергій Замятний, капітани Олександр Великодний, Олександр Шевченко, лейтенант Андрій Антоненко та інші.

Після завершення навчання в межах курсу та самостійної підготовки всі офіцери складатимуть заліки у вигляді тестів і підтверджуватимуть свій рівень знань іноземної мови. Результати тестів безперечно впливатимуть на кар’єрний ріст та просування по службі військовослужбовців.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини