Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 08:29:47

АТ «ОТКЕ»: понад 83 % споживачів вже сплатили за тепло і гарячу воду в січні

31.01.2024   17:56Агенцiя

Станом на 1 січня 2024 року заборгованість всіх категорій споживачів перевищила 253 мільйони гривень, з них 226,3 млн грн — борг побутових споживачів. За 30 днів нового року оплату за послуги надані «Облтеплокомуненерго» сплатили 52 044 споживачі, тобто 83 % домогосподарств Чернігівщини.

«Процес виробництва та постачання тепла — складний, енергозатратний і потребує чималих коштів. Щоб забезпечити стале і якісне теплопостачання нашим споживачам ми маємо вчасно розраховуватися за необхідні енергоносії (електроенергію, воду, природний газ), здійснювати обслуговування технологічного обладнання та аварійні ремонтні роботи. Ми вдячні кожній родині, яка не зволікає з оплатою тепла та гарячої води, і в такий спосіб допомагає нам стабільно постачати тепло до кожної оселі», — зауважила керівниця департаменту «Теплозбут» АТ «ОТКЕ» Марія Романова.

На підприємстві наголошують, що нинішній стан оплати послуг та погашення заборгованості, значно ускладнює планування майбутньої Ремонтної кампанії, яке фактично розпочинається вже зараз. Реконструкція теплових мереж, оновлення основного та допоміжного виробничого обладнання — вимагають значних капіталовкладень.

Щоб забезпечити всі виробничі і технологічні процеси «Облтеплокомуненерго» змушене вести судову роботу з боржникам. Так, впродовж минулого року до суду було скеровано 1 829 справ. Відповідно до отриманих судових наказів на користь підприємства має бути стягнуто понад 26,2 млн грн. Станом на 1 січня цього року, за рішенням суду підприємству сплачено понад 14,9 млн грн, втому числі завдяки відновленню права накладання арештів на всі рахунки та майно боржників.

«Ми розуміємо, що серед неплатників, є значна частина родин, які з об’єктивних причин опинилися в складних життєвих обставинах. Такій категорії населення ми пропонуємо можливість сплачувати борг рівними частинами, уклавши договір реструктуризації, щоб уникнути надмірного навантаження на сімейний бюджет. А також, завчасно, за допомогою поштової-, SMS-розсилки та особистих дзвінків, інформуємо абонентів про те, що за їх особовим рахунком почали накопичуватися борги. Наша мета партнерські стосунки зі споживачами», — підкреслює Марія Романова.

«Облтеплокомуненерго» закликає споживачів дотримуватися фінансової дисципліни, а якщо родина потрапила в складні життєві обставини - звертатися до органів Пенсійного фонду за місцем проживання для оформлення субсидії (державної допомоги на сплату за житлово-комунальні послуги).

Довідково: З січня поточного року Урядом скасовано заборону на відключення боржників та нарахування пені (є 0,01 % від суми нарахування за кожен день прострочки) за несвоєчасну оплату послуг ЖКП.

Нагадаємо, що здійснювати оплату спожитих послуг необхідно не пізніше останнього числа місяця, наступного за розрахунковим. Зробити це можна, як онлайн та так і офлайн:
•    Кнопка «Сплатити on-line» на сайті АТ «ОТКЕ» http://new.teplo.cn.ua/
•    Платіжні сервіси: рortmone, еasypay;
•    Зручні інтернет-банкінги: Приват24, Oschadbank
•    В касах банківських установ та відділеннях «Укрпошти».

Адміністрація АТ «ОТКЕ»
 

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини