Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 20:37:52

Платники Чернігівщини у жовтні 2023 року сплатили 1,6 млрд гривень податків і зборів та 946 млн гривень єдиного внеску

14.11.2023   14:47Агенцiя

Головне управління ДПС у Чернігівській області дякує всім сумлінним платникам за сплату податків, зборів, єдиного внеску та фінансову підтримку держави.

Так, у жовтні 2023 року до бюджетів усіх рівнів юридичними та фізичними особами сплачено 1,6 млрд грн податків та зборів.
До державного бюджету спрямовано понад третину надходжень (600 млн грн). У порівнянні з фактом жовтня минулого року зросли сплачені суми по податку на додану вартість на 17 відс. (+27 млн грн.), податку та збору на доходи фізичних осіб на 11,4 відс. (+26,7 млн грн).
До місцевих бюджетів усіх рівнів сплачено більше 1 млрд грн податків та зборів (63 відс. в загальнообласній сумі). У порівнянні з жовтнем 2022 року надходження збільшились на 10,2 відс. (+95,5 млн грн), територіальні громади отримали додаткові кошти понад заплановані бюджетні призначення.
Основну суму доходів місцевого бюджету (майже 70 відс.) сформовано за рахунок податку на доходи  фізичних осіб, якого сплачено 718 млн грн (збільшення на 10 відс. або на 65 млн грн до факту жовтня 2022 року). Також  суттєвий приріст надходжень відбувся по єдиному податку – на 32 відс. (+50 млн грн).
Крім податків, платники Чернігівщини у жовтні спрямували до державних фондів 946 млн гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
Завдяки виконанню свого громадянського обов’язку платниками щодо сплати податків, зборів та єдиного внеску держава стабільно отримує кошти для забезпечення Збройних Сил України, бюджетної сфери, соціальних виплат та відновлення інфраструктури.
                                         

Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.