Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 11:14:11

Бюджети Чернігівщини у вересні 2023 року отримали 1,5 млрд гривень від сплати податків та понад 1 млрд гривень єдиного внеску

11.10.2023   12:10Агенцiя

Головне управління ДПС у Чернігівській області дякує всім сумлінним платникам за сплату податків, зборів, єдиного внеску та фінансову підтримку держави.

  У вересні 2023 року до бюджетів усіх рівнів юридичними та фізичними особами сплачено майже 1,5 млрд грн податків та зборів.
До державного бюджету спрямовано майже 40 відсотків загальної суми надходжень (575 млн грн). У порівнянні з фактом вересня минулого року надходження зросли по податку на додану вартість на 15,9 відс. (+27 млн грн.), по податку та збору на доходи фізичних осіб на 12,6 відс. (+30 млн грн).
До місцевих бюджетів усіх рівнів сплачено 879 млн грн податків та зборів (понад 60 відс. в загальнообласній сумі). У порівнянні з вереснем 2022 року надходження збільшились на 8 відс. (+67 млн грн), територіальні громади отримали додаткові кошти понад заплановані бюджетні призначення.
Основну суму доходів місцевого бюджету (83 відс.) сформовано за рахунок податку на доходи  фізичних осіб, якого сплачено 734 млн грн (збільшення на 12 відс. або на 79 млн грн до факту вересня 2022 року). Також  приріст надходжень відбувся по єдиному податку – на 4 відс. (+2 млн грн).
Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у вересні сплачено понад 1 млрд грн, чим забезпечено приріст надходжень порівняно з минулорічними на 22,5 відс. або на 190 млн гривень.
Завдяки виконанню свого громадянського обов’язку платниками щодо сплати податків, зборів та єдиного внеску держава стабільно отримує кошти для забезпечення Збройних Сил України, бюджетної сфери, соціальних виплат та відновлення інфраструктури.
                                         

Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

Заміна вікон, ремонт харчоблоків та укриттів – проєкти, що реалізуються у дитсадках і школах Чернігова 10:09

Про роботу закладів освіти Чернігова й реалізацію проєктів щодо їх відновлення доповідав начальник міського профільного управління Василь Білогура на розширеній нараді в міській раді 30 квітня.

«Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги»: в Корюківському районі боролись за першість з баскетболу 10:01

На Чернігівщині триває третій (районний) етап ініціативи Президента України «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги». Його переможці змагатимуться на обласному рівні.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:58

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 7 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа загинула та 1 особа постраждала.

2 травня: цей день в Україні і світі

2 травня: цей день в Україні і світі 09:48

ДЕНЬ 799 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 799 RUSSIAN AGRESSION

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини