Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:32:49

Зайнятість та безробіття населення Чернігівської області у І півріччі 2021 року

02.10.2021   13:24Агенцiя

За результатами проведеного органами державної статистики обстеження робочої сили, у І півріччі 2021 року забезпечували пропозицію робочої сили на ринку праці Чернігівської області 456,7 тис. осіб у віці 15 років і старше.

Переважна більшість із них (87,5%) була зайнята економічною діяльністю, а решта, відповідно до методології Міжнародної організації праці, відносилася до безробітних.

Кількість зайнятого населення зазначеного віку становила 399,7 тис. осіб, а рівень зайнятості населення (47,7%) був дещо меншим за показник, розрахований у середньому для України (49,2%).

Не мали роботи та при цьому її активно шукали, намагались організувати власну справу та були готові приступити до роботи, тобто відносилися до безробітних 56,9 тис. жителів області в працездатному віці.

Рівень безробіття населення працездатного віку становив 13% (у середньому в Україні – 10,3%). Найвище значення показника зафіксовано в Луганській (16,6%), Донецькій (15,7%) та Кіровоградській (13,7%) областях, найменше – у Харківській (7,1%) та Київській (7,3%) областях.

Головне управління статистики у Чернігівській області

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини