Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 17:50:09

На Чернігівщині у березні зібрано понад 885 млн гривень податків і зборів

07.04.2020   10:08Агенцiя

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомляють, що до бюджетів усіх рівнів у березні 2020 року платниками області сплачено 885,4 млн грн податків та зборів.

Рівень відповідного періоду минулого року перевищено на 6,8 відс. або на 56 млн гривень.

Половина сплачених коштів спрямована до Державного бюджету (446,8 млн грн). У порівнянні до минулорічного збору зросли надходження по податку на доходи фізичних осіб та військовому збору – на 11,4 відс. (+14,5 млн грн), податку на додану вартість – на 16,4 відс. (+19,7 млн грн), податку на прибуток – на 10,3 відс. (+10,1 млн грн).

Спостерігається зменшення надходжень по рентній платі за користування природними ресурсами – на 29,7 відс. (-22,4 млн грн), чому сприяло двократне зменшення ціни на природний газ та майже на 23 відс. зменшення ціни за нафту та газовий конденсат. Поточні нарахування сплачені в повному обсязі.

До місцевих бюджетів усіх рівнів у березні надійшло 438,6 млн грн податків та зборів. Приріст до минулого року склав понад 10 відс. або 40,6 млн гривень.

Майже 71 відс. суми, що надійшла до місцевих бюджетів, припадає на податок на доходи фізичних осіб (310,8 млн грн, що більше минулорічного показника на 12,7 відс. або на 35 млн грн). Біля 16 відс. спрямованих до бюджетів сум – від сплати податку на майно (за земельні ділянки, нерухомість та транспорт – 70,8 млн грн, що на 1,8 відс. менше березня минулого року або на 1,3 млн грн). Також вагоме значення для бюджетів територіальних громад має єдиний податок на підприємницьку діяльність (5,4 відс. загальної суми), якого сплачено 23,6 млн грн (більше минулорічного рівня на 16,5 відс. або на 3,3 млн гривень).

Крім того, страхувальниками сплачено 421,5  млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, чим забезпечено зростання надходжень у порівнянні до відповідного місяця минулого року на 10,9 відс. або на 41,4 млн гривень.

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини