Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:19:33

Міський голова Чернігова про ризики цьогорічного опалювального сезону

17.09.2019   11:02Агенцiя

На ранковій нараді у муніципалітеті сьогодні учергове проаналізували стан боргів у сфері ЖКГ та по теплопостачальним підприємствам.

Найбільше занепокоєння викликає ситуація по боргами чернігівців перед «Облтеплокомуненерго». Населення заборгувало компанії 96 мільйонів гривень, з них 86 мільйонів - це борги жителів Чернігова. ОТКЄ заборгувало НАК «Нафтогаз» 370 млн грн, з них 111 млн потрібно заплати з тим, що вийти на прийнятний рівень боргу, коли компанія отримає газ.

- Я би хотів, щоб ми достукались до людей з простим питанням: у нас дуже великі ризики того, що нам не дадуть газ. Є господарюючий суб’єкт, перед ним це борги. Будь-який директор без якихось установок з боку керівництва держави правильно вимагає повернення боргів. Я прошу максимально спілкуватись із людьми і пояснювати, що, чим менше боргів, тим менше ризиків для початку опалювального сезону, - сказав Владислав Атрошенко. - За такого рівня боргів ми ризикуємо залишитись без газу восени.

Із проблематики опалювального сезону міський голова учора, 16 вересня, приймав участь у засіданні правління Асоціації міст України. Раніше міських голів запрошували в Уряд і давали можливість озвучити проблему. Саме така комунікація потрібна мерам міст, яких обирали люди. І такий майданчик для обміну інформації забезпечувала Асоціація міст України.

Що стосується боргів перед ЖЕКами та комунальними підприємствами, то за літній період відбулось невелике (на рівні 60-100 тисяч гривень по кожному) зростанням боргів.

- Зустрічайтесь із людьми. По-перше, беріть на олівець зауваження, які вони висловлюють на адресу комунальних служб. По-друге, показуйте, скільки грошей сплатили по ремонтам, і куди можна їх направити. І також просіть людей, щоб вони самі сплачували і просили тих, хто не платить. При такій кількості боржників правова система не працює, також не працюють жорсткі інструменти. Це соціально складне питання, у людей нема доходів, вони не платять за послуги ЖКГ, виходить замкнене коло. Звісно, там де злісні неплатники, і там, де не платять небідні люди, потрібно жорстко реагувати через виконавчу службу, - доручив керівникам підприємств у сфері ЖКГ Владислав Атрошенко, повідомляє прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини