Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:43:52

Найзатребуваніші професії Чернігівщині

03.08.2019   11:06Агенцiя

За словами директора Чернігівського обласного центру зайнятості Лідії Падалки, вже котрий рік поспіль на ринку праці області спостерігається нестача кваліфікованих робітничих кадрів.

Цього року найбільшим попитом у роботодавців користуються  кваліфіковані робітники з інструментом (йдеться про слюсарів-ремонтників, електромонтерів, токарів, електрогазозварників тощо), робітники з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування (це - водії автотранспортних засобів, трактористи-машиністи, машиністи котельні тощо), працівники сфери торгівлі та послуг (продавці, соціальні працівники, охоронники, кухарі тощо).

У сільськогосподарському секторі потрібні тваринники, робітники з обслуговування сільськогосподарського виробництва, доярі, свинарі та лісоруби.

Затребуваними є й представники найпростіших професій: підсобні робітники, прибиральники, вантажники, сторожі, комірники, робітники з благоустрою, двірники, укладальники-пакувальники, мийники посуду.

Є попит і на людей з вищою освітою та досвідом роботи. Роботодавці, наприклад, постійно шукають високопрофесійних бухгалтерів, економістів, інженерів різної спеціалізації, юрисконсультів, агрономів, представників торгівельних, менеджерів.

Отже, ТОП-10 професій, по яких спостерігається найбільший дефіцит кадрів на Чернігівщині:
- водії,
- трактористи,
- швачки,
- електромонтери,
- слюсарі,
- електрогазозварники,
- токарі,
- продавці,
- сестри медичні,
- інженери різної спеціалізації.

Станом на 1 липня 2019 року на одну вакансію в середньому по області претендувало 6 осіб. Серед зареєстрованих безробітних 43% - це люди з вищою освітою, 29% – професійно-технічною, 28% – загальною середньою.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.