Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 17:07:35

Майже 9 млрд гривень податків зібрали на Чернігівщині за одинадцять місяців поточного року

11.12.2018   10:59Агенцiя

Головне управління ДФС у Чернігівській області повідомляє, що від платників податків області впродовж одинадцяти місяців поточного року надійшло до бюджетів усіх рівнів близько 9 млрд грн податків і зборів.

В тому числі до державного бюджету сплачено 4,3 млрд гривень. Рівень відповідного періоду минулого року перевищено на третину або більш як на 1млрд гривень. Це відбулось за рахунок збільшення надходжень по рентній платі за користування надрами (на 57 відс. або на 379 млн грн), податку на додану вартість (на 26 відс. або на 304 млн грн), податку на доходи фізичних осіб та військовому збору (на 25 відс. або на 249 млн грн), податку на прибуток (на 46 відс. або на 121 млн грн).

До місцевих бюджетів усіх рівнів сплачено майже 4,5 млрд гривень. Порівняно з минулорічними показниками, надходження зросли на 23 відс. або на 839 млн гривень.

Приріст сплачених сум відбувся по всіх бюджетоформуючих  податках: по податку на доходи фізичних осіб на 27 відс. (589 млн грн), єдиному податку – на 26 відс. (129 млн грн), податку на майно – на 8 відс. (51 млн грн), рентній платі за користування природними ресурсами – на 80 відс. (58 млн грн, в тому числі на 40 млн грн від внесених до законодавства змін за користування надрами для видобування нафти та газу).

Стабільно рівень добровільної сплати податків до місцевих бюджетів залишається високим – 99,3 відс. загальної суми податкових надходжень. Від проведення контрольно-перевірочної роботи та застосування заходів стягнення боргу надійшло 33 млн гривень.

Крім того, платниками Чернігівщини сплачено близько 4 млрд грн єдиного внеску на загальнодержавне обов’язкове соціальне страхування. Рівень відповідного періоду минулого року перевищено на 28 відс. або на 826 млн гривень.

Головне управління ДФС у Чернігівській області наголошує, що саме завдяки сумлінності та дисциплінованості платників податків області,  бюджети стабільно поповнюються новими надходженнями.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини