Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:44:34

Чернігівщина представила свій виробничий, науковий та туристичний потенціал на І Форумі регіонів України та Білорусі

27.10.2018   10:37Агенцiя

Ознайомитися зі зразками різногалузевої продукції, взяти контакти підприємств та дізнатися про виробничі інтереси області можна було біля стенду Чернігівщини на виставці І Форуму регіонів України та Білорусі, що розпочала роботу вчора. І охочих таки виявилося чимало.

Також представники структурних підрозділів Чернігівської ОДА, установ та організацій області долучилися до роботи у профільних секціях.

Варто зазначити, що Республіка Білорусь є одним з провідних торговельно-економічних партнерів Чернігівської області (входить у трійку держав-партнерів).

За підсумками січня-серпня 2018 року зовнішня торгівля з країною-сусідкою збільшилася на 34,5% і формує 11,6% загальнообласного показника.

— На сьогодні Чернігівщина — аграрно-індустріальний регіон України з великими потенційними можливостями для розвитку сільського господарства і виробництва високоякісних продуктів харчування, високотехнологічної промисловості, біоресурсів і енергетики, транспортно-логістичної інфраструктури. Деякі з наших підприємств є основними виробниками окремих видів продукції в Україні. Серед них — наші флагмани легкої промисловості. Нам є що запропонувати і ми готові до поглиблення співпраці, — наголосила заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова, яка очолила делегацію з регіону.

— Колег з Білорусі більше цікавить спільна робота щодо виготовлення та реалізації сільгосппродукції та техніки. Ми мали змогу відвідати місцеве виробництво молочної продукції. До слова, підприємство має потребу в ПЕТ-тарі. Наразі вони закупили дороге обладнання, аби виготовляти її самотужки, та це не зовсім рентабельно. Відтак, для них будуть актуальними пропозиції ТОВ «ПЕТ Технолоджіс Україна», потужності якого знаходяться саме в Чернігові, — зазначив заступник директора Департаменту економічного розвитку - начальник управління розвитку промисловості, транспорту і зв’язку Сергій Меженний.

— Студенти Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка цьогоріч взяли друге місце з історії Білорусі. Наш університет уже давно співпрацює з Гомельським державним університетом імені Франциска Скорини, роботу продовжуватимемо і надалі, зокрема у напрямках історії та археології.
Цікавим є досвід Білорусі у підтримці профтехосвіти. Це відзначили й представники нашого Міносвіти, — зауважив перший проректор, проректор з науково-педагогічної роботи НУ «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка Володимир Дятлов.


Довідково:

І Форум регіонів України та Республіки Білорусь має на меті представити економічний потенціал регіонів України та Білорусі, а також розбудову нових ініціатив і форм економічного, інвестиційного, науково-технічного та культурного співробітництва на міжрегіональному рівні. До заходу долучилося 16 областей України та всі області Білорусі.


 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини