Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:59:10

За перше півріччя обсяги споживання газу на Чернігівщині збільшилися на 5,6%

31.07.2018   07:34Агенцiя

За підсумками І півріччя 2018 року споживання природного газу в Чернігівській області збільшилося на 5,6% у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року і склало 348,8 млн кубометрів. Збільшення обсягів розподіленого природного газу зафіксовано для всіх категорій споживачів.

За шість місяців 2018 року ПАТ «Чернігівгаз» протранспортувало 348,8 млн куб. м газу. Це майже на 18,5 млн куб. м більше, ніж в І півріччі 2017 року. Найбільше зростання обсягів споживання показали тепловики та релігійні організації. За січень-червень вони збільшилися на 17,4% або на 15 млн куб. м та 16,9% або 24 тис. кубометрів відповідно.

Промислові підприємства також збільшили показники на 5,6% або майже 1,86 млн кубометрів. Збільшення обсягів споживання зафіксовано і для бюджетних організації, для яких приріст склав 841 тис. куб. м або 7%. Передусім такий приріст пояснюється дещо холоднішими погодними умовами аніж в минулому році.

Практично не змінилося використання газу у побуті. Різниця у бік збільшення склала лише 0,4% - це близько 853 тис. куб. м. Загалом із загального обсягу блакитного палива, розподіленого ПАТ «Чернігівгаз», побутовими споживачами області спожито близько 200 млн куб. м, що становить 57,3%.

За надані компанією послуги розподілу природного газу від початку року споживачам, крім побутових, до сплати нараховано 112,1 млн грн. Станом на 27 липня 2018 року сплачено за послуги 123,2 млн грн., з урахуванням заборгованості попередніх періодів.

«В цілому рівень розрахунків непобутових споживачів є задовільним, втім, значна заборгованість населення негативно впливає на фінансовий стан компанії. На сьогодні, за даними постачальника газу, неплатежі мешканців Чернігівщини складають понад 370 млн грн., з яких 10,8% або майже 40 млн грн. становить частка ПАТ «Чернігівгаз» за послуги з розподілу газу», - повідомив комерційний директор «Чернігівгазу» Сергій Савченко.

Нагадаємо, у минулому році тарифна виручка «Чернігівгазу», яка формується за рахунок тарифу на розподіл природного газу, склала 381 млн грн. Однак встановлений НКРЕКП тариф не покриває економічно обґрунтованих витрат компанії, через що витрати перевищили виручку. Так, за підсумками 2017 року збитки підприємства склали 66 млн грн.


ПАТ «Чернігівгаз»

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини