Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 06:37:04

Регіональний фонд підтримки підприємництва презентував проекти колегам. ВІДЕО

20.09.2017   08:02Агенцiя

Регіональний фонд підтримки підприємництва по Чернігівській області за 17 років своєї діяльності профінансував 111 проектів підтримки малого та середнього бізнесу.

На кошти обласного та місцевих бюджетів реалізовані, як кажуть самі підприємці, унікальні програми. Частину проектів презентували на загальноукраїнському семінарі для директорів економічних  департаментів  облдержадміністрацій, який пройшов в Чернігові за участю і гостей з Польщі.

Регіональний фонд підтримки підприємництва по Чернігівській області працює вже 17 років. Свого часу подібні організації були створені в усіх регіонах країни, з 32-х до сьогодні їх залишилося лише 6. Серед них – Чернігівський фонд, який  надає фінансову підтримку підприємцям на  інвестиційні проекти зі створенням нових або збереженням існуючих робочих місць. Людмила Слаутіна, генеральний директор регіонального Фонду підтримки підприємництва по Чернігівській області: «Завдяки роботі фонду за ті 17 років, за які ми профінансували 111 проектів, створено і залишилось більше 600 робочих місць. І це не тільки в Чернігові, це в цілому по області. Тому що ми фінансуємо 80% проектів».

Реалізовані програми презентували на загальноукраїнському семінарі для директорів економічних  департаментів  облдержадміністрацій, який пройшов в Чернігові за участю і гостей з Польщі. Людмила Слаутіна: «За 17 років, які працює фонд, ми надали 111 кредитів, тобто ми профінансували 111 проектів, які були втілені в виробництво, саме в виробництво. Були придбані машини, трактори, тягачі за наші кошти. Підприємцями області були збудовані або відремонтовані кафе. Ніжин випускає і дефібрилятори для карет швидкої допомоги, і симулятори для навчання водіїв, і тонометри, і ліжка для опікових лікарень. Тобто ми фінансуємо те, що сьогодні працює». Кшиштоф Сівек, радник міністра регіонального розвитку Польщі: «По проекту нашему мы занимаемся вместе с областью региональной политикой, развитием институций для поддержки малого и среднего бизнеса, так же вопросами большего бизнеса и инвестиций».

Крім цього, фонд надає інформаційно-консультаційну підтримку   підприємцям, впроваджує навчальні програми та організує освітні заходи. Людмила Слаутіна: «Протягом 2016-2017 років нами було проведено 29 семінарів, з них 27 виїзних. Ми навчили більш ніж 860 осіб. Підприємців, які вже працюють чи хотіли створити власну справу, безробітних. Дуже велику увагу ми приділяємо навчанню молоді. Чому? Тому що студентська молодь хоче залишитися працювати в нашому регіоні. І хочу наголосити, що навчаємо ми всіх безкоштовно».

Ресурси фонду – це кошти обласного  та місцевих бюджетів. Їх за ці роки використано на суму 22,2 млн. грн. Людмила Слаутіна: «На сьогоднішній день кредитний портфель фонду складає 4,7 млн.грн.  На жаль, це дуже мало. Тому ми звернулись до обласної державної адміністрації, працюємо з територіальними громадами, ми дуже розраховуємо на підтримку колег з Польщі, аби збільшити цей кредитний портфель, аби ми більше могли надати коштів нашим підприємцям».

А цікавих проектів в області чимало, наголошують у фонді. Є унікальні задумки, реалізація яких залежить від фінансової підтримки.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини