Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 07:06:39

Легка промисловість України сьогодні має значний потенціал росту, і в найближчий перспективі здатна формувати до 2% національної економіки

08.06.2017   12:48Агенцiя

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, ознайомившись з потужностями одного з найбільших підприємств вітчизняного легпрому – камвольно-суконної компанії «Чексіл» в Чернігові.

«Якщо в 90-х роках говорили про те, що наша якість гірша, то сьогодні наші легковики постачать продукт не тільки на внутрішній ринок, але й за кордон. При цьому це галузь з високою часткою доданої вартості у виробництві, - сказав Глава Уряду. – Сьогодні ми проведемо форум з питань розвитку легкої промисловості, визначимо проблеми і напрямки допомоги з боку держави».

Глава Уряду підкреслив, що вже зараз очевидно: легпрому потрібна технічна модернізація, зміна системи підготовки кадрів та допомога в освоєнні внутрішнього та зовнішніх ринків.

«Внутрішній ринок – це більше 100 млрд грн. Колосальний потенціал. А що стосується технічної модернізації, то треба створити умови, аби підприємства могли завозити сучасне обладнання. Для цього треба створити окремі умови», - зазначив Глава Уряду.

Він додав, що вже найближчими тижнями в Уряді відбудеться спеціальна зустріч, де урядовці та представники легпрому більш детально проговорять питання митних процедур, створення сприятливого клімату та шляхи подолання так званого сірого імпорту, який стає суттєвий бар’єром для розвитку вітчизняної легкої промисловості.

«У 2016 році – вперше за останні 5 років – легка промисловість продемонструвала ріст. Питома вага легпрому в ВВП країни – трохи більше 1%. Але потенціал до зростання – до 2%», - підкреслив Глава Уряду.

Він запевнив, що питання допомоги в експорті теж в центрі уваги. «Для цього (допомоги бізнесу) ми створили Офіс з просування експорту, для цього працюємо з багатьма країнами щодо запровадження зон вільної торгівлі», - додав Прем’єр-міністр.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.