Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:35:03

В Озерянах триває ремонт школи за проектом ЄС-ПРООН. ВІДЕО

23.05.2017   14:04Агенцiя

В селі Озеряни Варвинського району триває ремонт місцевої загальноосвітньої школи. Вже оновлено систему опалення, вікна й двері; зараз перейшли до утеплення стін.

Це – частина проекту Європейського Союзу і Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Як і передбачає цей проект, як наслідок має бути не тільки виконана конкретна робота, а й згуртовані люди – можливо, майбутня об’єднана територіальна громада.

Ремонт школи в Озерянах Варвинського району – в самому розпалі. Ми бачимо прибудовані до основного корпусу нові ганки – це значно зекономить тепло в будівлі. А ще до того повністю замінені вікна й двері,  система опалення: в котельні встановлені два нових котли, які споживають газу менше, а ефективність їх більша. В приміщеннях – нові батареї.

Причому, якщо котли встановлені за рахунок районного бюджету, то решта робіт виконується за кошти ЄС-ПРООН. Така умова проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» — співфінансування. Договір між районними радою, адміністрацією та проектом підписаний у 2015 році, основні роботи почалися торік і в цьому році завершаться.

Щоб отримати підтримку проекту й виконати роботи, слід за умовами створити громадську організацію, яка збирає частину коштів з місцевих жителів і потім приймає гроші на свій рахунок та контролює хід робіт. Таку організацію в Озерянах – «Злагода» — очолює директор школи. Підрозділи організації створені ще в трьох селах : Кухарка, Мармизівка, Брагинці, звідки на навчання сюди привозять дітей, адже Озерянська школа – опорна. У ній 158 учнів, з них 35 школярів доставляють шкільні автобуси.

Мета проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» — згуртувати людей, які, виконуючи корисну роботу, визначають лідерів, навчаються, планують майбутні дії. Створені громадські організації можуть стати ядром майбутньої об’єднаної територіальної громади в складі чотирьох сіл і з центром в Озерянах. Така ініціатива заявлена.

А для Озерян літо означатиме завершення ремонту в освітньому закладі: стіни будуть обшиті тепло ізолюючим матеріалом, тож учні 1-го вересня прийдуть і до зовні зовсім зміненої школи.

Чернігівська філія НТКУ

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини