Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:24:44

Бюджети Чернігівщини у квітні отримали понад 604 мільйони гривень податків

13.05.2017   08:10Агенцiя

Бюджети усіх рівнів Чернігівської області у квітні 2017 року отримали у доходну частину більше 604 млн. грн. податків і зборів.

У Головному управлінні ДФС у Чернігівській області повідомили, що у порівнянні з квітнем минулого року цьогоріч надходження зросли у півтора рази.  

У тому числі до державного бюджету зібрано понад 297 млн. грн., що у порівнянні до відповідного періоду минулого року більше у 1,9 рази або на 140 млн. грн. за рахунок сплати поточних зобов’язань та погашення боргу по рентній платі за користування надрами для видобування вуглеводнів (+106,3 млн. грн.), а також від зростання збору податку на додану вартість (+15,3 млн. грн.), податку на доходи фізичних осіб та військового збору (+20 млн. грн.).

За результатами фіскальних заходів до державного бюджету сплачено 15,4 млн. грн. донарахованих сум та податкового боргу.
До місцевих бюджетів усіх рівнів надійшло майже 307 млн. гривень.
 
У порівнянні до квітня минулого року сплачено податків на 28 відс. або на понад 67 млн. грн. більше, в основному за рахунок зростання надходжень податку на доходи фізичних осіб (+54,1 млн. грн.), єдиного податку (+11,4 млн. грн.), плати за землю (+8,4 млн. грн.). Добровільно платниками сплачено 99 відсотків усієї суми.

Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування по Чернігівській області за квітень 2017 року сплачено більше 269 млн. гривень. У порівнянні до аналогічного періоду минулого року надходження зросли на 36,5 відс. (+72 млн. грн.).
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.