Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:16:24

Як будинок "одягнеш" – так він і грітиме: говорять в Чернігові

09.03.2017   08:31Агенцiя

Прагнення зекономити мотивує людей використовувати все можливе, щоб утримати гроші в гаманці. Проте, коли мова заходить про комунальні ресурси, важливо не тільки заощадити, а й не нашкодити власній будівлі.

Саме цьому навчалися під час інформаційної зустрічі «Тарифи на електрику зростають, як зменшити платіжку?», яку 7 березня у Чернігівському міському центрі зайнятості провела Громадянська мережа ОПОРА.

Учасниками заходу стали відвідувачі центру зайнятості, які виявили бажання дізнатися більше про аспекти енергоефективності та методи її впровадження у багатоквартирному будинку.

«Використовуючи сучасні методи термомодернізації, важливо звертати увагу не лише на вартість, а й на якість надаваних послуг. У Чернігові поширені випадки клаптикового утеплення, що насправді становить серйозну загрозу для будинку, оскільки може провокувати руйнацію фасаду. Аби цього уникнути, необхідно інформувати жителів про те, як правильно втілювати заходи з енергоефективності», – роз’яснює місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталя Висіканець.

Один з найефективніших способів економії тепла – утеплення фасаду, проте не всі знають, на що при цьому потрібно звертати увагу. Найважливіше не допустити клаптикове, часткове утеплення, негативні наслідки якого можна побачити ледве не у кожному третьому будинку Чернігова. Ігнорування «точки роси» призводить до зміни температур в утепленій та неутепленій ділянці, що провокує виникнення плісняви. Це інфікує не тільки стіну індивідуально утепленої ділянки, а й сусідів зверху та знизу.

Детальний та якісний термоаудит – перший крок до ефективного утеплення фасаду, що дозволяє правильно розрахувати необхідний шар шуби для кожної зі сторін багатоповерхового будинку. При виборі компанії для утеплення фасаду багатоповерхового будинку важливо, щоб спеціалісти мали спеціальну ліцензію на проведення робіт такого типу.

Для детальнішого вивчення теми енергозбереження та термомодернізації учасники зустрічі отримали інформаційні постери, підготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».


Марія Стронська

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини