Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 08:04:19

За 10 місяців 2016 року чернігівські платники збільшили надходження до Державного бюджету на понад 147 млн. гривень

18.11.2016   07:45Агенцiя

На брифінгу в.о. заступника начальника Чернігівської ОДПІ ГУ ДФС у Чернігівській області Вікторія Соломко розповіла про стан надходжень податків (зборів, обов’язкових платежів) до бюджету.

Так, за підсумками січня - жовтня  2016 року платниками Чернігівської ОДПІ до  загального фонду Державного бюджету сплачено 804,9 млн.грн, приріст до відповідного періоду минулого року складає 22,4 відс., додатково надійшло 147,1 млн.гривень. У жовтні п.р. платниками сплачено 79,4 млн.грн, що на 20 відсотків більше аналогічного показника минулого року.

Найбільшими за обсягами надходжень до Державного бюджету за 10 місяців п.р. є  податок на додану вартість, якого надійшло 357,6 млн.грн, податок на доходи фізичних осіб - 232,3 млн.грн, податок на прибуток - 79,3 млн.грн, військовий збір - 75,4 млн.гривень.

До місцевих бюджетів за січень-жовтень 2016 року платниками Чернігівської ОДПІ спрямовано 1100,3 млн.грн, що на 372,4 млн.грн або на 51,2 відс. більше аналогічного показника минулого року. У жовтні  п.р. зібрано 115,7 млн.грн, приріст до рівня минулого року становить  35,7  млн.гривень (44,6 відсотків).

Найвагомішими за обсягами надходжень до місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб - 603,2 млн.грн, податок на майно  - 200,4 млн.грн, єдиний податок – 127,1 млн.грн, акцизний податок  - 101,6 млн.гривень.

Надходження єдиного внеску за 10 місяців п.р. склали  946,2 млн.гривень.

Податківець також повідомила про те, що за 10 місяців п.р. відшкодовано податку на додану вартість на поточний рахунок платника  (з урахуванням заявлених за минулі періоди) 363,0 млн.гривень.
У ході проведення заходу доповідач звернула увагу присутніх на те, що в приміщенні Чернігівської ОДПІ ГУ ДФС у Чернігівській області функціонує Центр обслуговування платників.

«На сьогодні Центр є справжнім осередком надання сучасних адміністративних та сервісних послуг. Працівники інспекції забезпечують своєчасне, комфортне та якісне обслуговування всіх відвідувачів Центру», - зазначила Вікторія Соломко.

На завершення брифінгу податківець відповіла на запитання присутніх, подякувала представникам ЗМІ за прийняття участі у заході і увагу до діяльності податкової інспекції та нагадала про обов’язок своєчасно і у повному обсязі декларувати та сплачувати податки, адже  це запорука фінансової стабільності та добробуту кожного мешканця нашого міста.

Останні новини Чернігівщини

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

 Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району

Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району 16:39

Сьогодні близько 6:40 ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок вибуху двоє чоловіків зазнали поранень і були госпіталізовані.

На Чернігівщині поліцейські викрили учасника схеми, який за хабарі сприяв у визнанні ухилянтів непридатними до військової служби 16:37

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області повідомили фігуранту про підозру, а суд взяв його під варту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини