Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:49:40

Відтепер міський бюджет співфінансуватиме капітальні ремонти лише будинків ОСББ, старших за 10 років

15.10.2016   09:53

Виконавчий комітет міської ради встановив обмеження для проведення співфінансування робіт з капітального ремонту багатоквартирних житлових будинків згідно з «Програмою сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2016-2018 роки».

Відтепер проводити капремонти за програмою 80/20, де 80% витрат несе міський бюджет, не зможуть будинки, у яких ще не вийшов гарантійний строк експлуатації конструктивних елементів, що потребують капітального ремонту.

Гарантійний строк становить 10 років від дня прийняття об’єкта замовником, якщо більший гарантійний строк не встановлений договором або законом.

Проектом рішення пропонується встановити загальний термін 10 років та викласти абзац 6 розділу 3 «Завдання Програми» в такій редакції:

- «співфінансування робіт з капітального ремонту багатоквартирних житлових будинків, у яких створено ОСББ та існуючі ЖБК (крім будинків, термін експлуатації яких не перевищує 10 років)".

«Нові будинки ми не ремонтуємо, а за ремонт будинків протягом їх гарантійного строку експлуатації треба стягувати кошти з будівельника», - прокоментував це рішення Чернігівський міський голова.

Виконком доручив Управлінню житлово-комунального господарства міської ради внести доповнення до Програми сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2016-2018 роки на розгляд Чернігівської міської ради.

Іншим рішенням члени виконавчого комітету затвердили перелік будинків, які виявили бажання стати учасниками цієї програми та підготували всі необхідні документи.

Так, до переліку об’єктів по капітальному ремонту житлового фонду об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на 2016 рік, що співфінансуються за рахунок коштів міського бюджету, включені такі ОСББ:

- «Фаворит-Ш.2» - 9-ти поверховий житловий будинок, введений в експлуатацію у 1988 році, загальною площею 5206,9 кв. м (75 квартир) за адресою: м. Чернігів, вул. Володимира Шевчука, буд. 2.

Вартість капітального ремонту складає понад 765 тисяч грн, з них більше 612 тисяч грн – кошти міського бюджету.

- «Фаворит-Ш.4» - 9-ти поверховий житловий будинок, введений в експлуатацію у 1988 році, загальною площею 4950,9 кв. м (72 квартири) за адресою: м. Чернігів, вул. Володимира Шевчука, буд. 4.

Вартість капітального ремонту складає понад 774 тисяч грн, з них: понад 619 тисяч грн– кошти міського бюджету.

У цих будинках планується виконати капітальний ремонт конструктивних елементів: стелі, стін, підлоги, балконів, козирків, сміттєкамер та сміттєпроводів, входів у підвал та ін., а також, систем холодного і гарячого водопостачання та водовідведення.

- «Берізка» - 9-ти поверховий житловий будинок загальною площею 2170,0 кв.м (36 квартир) та знаходиться за адресою: м. Чернігів, вул. Кримська, 2.

У цьому будинку планується виконати капітальний ремонт покрівлі на загальну суму понад 100 тисяч грн, з яких: більше 80 тисяч грн – кошти міського бюджету.

Загальна сума капітального ремонту 3-х будинків складає 1 640 559 гривень, з яких: 1 312 447 гривень - кошти з міського бюджету.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини