Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:30:34

Про подальшу співпрацю Чернігівщини та Польщі в агропромисловій сфері

18.08.2016   13:18Агенцiя

Керівників промислових та аграрних підприємств області ознайомили з можливостями та перспективами співробітництва з потенційними польськими партнерами-інвесторами на нараді в облдержадміністрації 17 серпня.

Зібрання проводив заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко, який координує співробітництво української та польської сторін у сфері промисловості.

Нещодавно відбулася робоча зустріч представників обласної влади з делегацією польського міста Познань, де Сергій Сергієнко презентував закордонним гостям промисловий потенціал Чернігівщини. Він окреслив основні можливі напрями співпраці між підприємцями обох країн, що зацікавило керівників Великопольської промислово-торговельної палати.

Начальник Управління промисловості, транспорту і зв’язку ОДА Сергій Меженний повідомив, що потенційні партнери зацікавлені у виробництві українською стороною пресів, штампів, прес-форм, лиття кольорових металів та пластмас під тиском. В галузі легкої промисловості їх цікавить можливість пошиття чохлів та гальмівних парашутів. У деревообробній – переробка вторинної сировини.

Сергій Меженний вважає, що підприємствам Чернігівщини є що запропонувати потенційним інвесторам, адже область має виробничі можливості, передові технології та кваліфіковані кадри.

В. о. директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Крапивний проінформував учасників зібрання про стан аграрного комплексу області. На сьогодні експорт аграрної продукції Чернігівщини у країни ЄС становить 33,1%, в тому числі і в Польщу. До останньої в основному експортується мед, матеріали рослинного походження (соки), їстівні плоди і ягоди, жири та олії тваринного та рослинного походження, макуха та різні залишки харчової галузі.

Олег Крапивний наголосив на тому, що активізація економічного співробітництва з підприємствами агропродовольчого сектору Польщі та використання їх досвіду дозволить підвищити конкурентоспроможність вітчизняних агроформувань на європейській арені.

Під час зустрічі досягнуто домовленості, що очільники підприємств нададуть свої анкети та пропозиції щодо активізації та розширення співпраці з польськими партнерами до Управління промисловості, транспорту і зв’язку ОДА. Після узагальнення наданих матеріалів інформацію буде передано бізнесовим колам Республіки Польща.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини