Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:08:01

Чернігівська міська рада встановила пільги зі сплати земельного податку для бізнесу

13.08.2016   16:18Агенцiя

Депутати Чернігівської міської ради 11 серпня проголосували за встановлення пільг зі сплати земельного податку для бізнесу, який використовує за призначенням землі промисловості, транспорту та житлової і громадської забудови.

Ці пільги діятимуть з 1 вересня 2016 року.

Згідно з рішенням міської ради, податки зменшені на земельні ділянки, що перебувають у власності:
    - громадян, фізичних осіб-підприємців, підприємства, установи та організації та належать до категорії «землі промисловості» у розмірі 1/З, за умови відсутності у таких суб'єктів податкового боргу станом на 1 вересня 2016 року;
    -  громадян, фізичних осіб-підприємців, підприємства, установи та організації та належать до категорії «землі транспорту» у розмірі 1/3, за умови відсутності у таких суб’єктів податкового боргу станом на 1 вересня 2016 року.
    -  громадян, фізичних осіб-підприємців, підприємства, установи та організації та належать до категорій, віднесених до п. 5.1.9 «землі житлової  та громадської забудови, промисловості та інші категорії земель за комерційною функцією використання, у тому числі, зайняті поточним будівництвом та відведені під майбутнє будівництво» Додатку 4 до рішення Чернігівської міської ради від 30 січня 2015 року «Про місцеві податки» у розмірі 1/3, за умови відсутності у таких суб’єктів податкового боргу станом на 1 вересня 2016 року.

Необхідність надання додаткових пільг зі сплати земельного податку пов'язана з сьогоднішньою економічною ситуацією, а також  тим, що з 2016 року плата у вигляді земельного податку зросла для бізнесу більш, ніж удвічі (до 243 %). Очікується, що ці пільги сприятимуть збереженню виробничого сектору в економіці міста та покращенню інвестиційної привабливості Чернігова.

Під час обговорення цього питання на пленарному засіданні міський голова Владислав Атрошенко наголосив: «Довожу до відома депутатів та всіх присутніх, що сукупні пільги фізичних та юридичних осіб складають на сьогодні приблизно 20 мільйонів гривень недоотриманих міським бюджетом коштів». Тому нові пільги мають надаватися не огульно, а виважено.

Міський голова підкреслив, що у питанні звільнення від земельного податку фізичних осіб міська рада вже визначилась раніше, керуючись саме таким принципом. Вони надані не всім землевласникам підряд, включаючи й заможних - а соціально-незахищеним верствам населення, які отримують субсидії.

Крім того, на майбутнє міський голова зауважив, що всі питання по пільгах та  соціальних видатках мають прийматися 1 раз на рік, коли складається бюджет.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини