Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:12:11

Використання енергетичних матеріалів та продуктів перероблення нафти у 2015 році

21.06.2016   12:20Агенцiя

У 2015 р. підприємствами та організаціями області використано 1,7 млн.т. умовного палива енергетичних матеріалів та продуктів перероблення нафти, що на 10% менше, ніж у 2014 р.

Основними споживачами палива були промислові та сільськогосподарські підприємства (76% та 13% від загальнообласного обсягу споживання).

У структурі використаного палива в області майже половину визначав газ природний, 20% – вугілля кам’яне, 10% – паливо дизельне, 8% – нафта сира.

Проти 2014 р. збільшилося використання бітуму нафтового (включаючи сланцевий), дров для опалення, пропану й бутану скраплених, брикетів торф’яних, торфу неагломерованого паливного, олив та мастил нафтових.

Водночас зменшилося споживання палива дизельного, нафти сирої, вугілля кам’яного, газу природного, бензину моторного, мазутів паливних важких.
   
Найбільшими споживачами енергетичних матеріалів та продуктів перероблення нафти в області залишаються підприємства та організації м.Чернігова (62% від загального використання) та Варвинського району (14%).
   
У запасах енергетичних матеріалів та продуктів перероблення нафти на 1 січня 2016 р. нараховувалося 162 тис.т умовного палива, з них 42% – це вугілля кам’яне, 28% – нафта сира, 9% – дрова для опалення.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини