Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 06:54:02

Хід проведення комплексу весняно-польових робіт

29.04.2016   08:07Агенцiя

Весняно-польова кампанія в області триває. Короткочасні дощі стримують проведення посіву ярини, але аграрії зберігають добрі темпи виконання робіт.

Так, відповідно даних управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій на 28 квітня поточного року, агроформуваннями Чернігівщини підготовлено на 25% більше площ під посів ярини, ніж на відповідну дату 2015 року (590 тис. га або 67% до прогнозу). Ярих культур висіяно на 19% більше минулорічного (436 тис. га або 50%). В тому числі кукурудзи на зерно посіяно на 22% більше ніж минулого року, соняшнику – на 24%, сої – на 86%, цукрових буряків – на 4%.

На сьогодні розпочато посів гречки. Посіяно перші 300 га в Корюківському районі. Загалом прогнозується посіяти дану культуру на площі 10,3 тис. га, що на 0,4 тис. га або 4% більше попереднього року. Валове виробництво її зерна складе біля 9,9 тис. тонн. При цьому потреба області в зерні гречки (продовольча та насіннєва) – біля 5,7 тис. тонн, що перевищує потребу регіону більш, ніж в 1,7 рази (в 2015 році отримали валовий збір гречки 8,6 тис. тонн, що перевищило потребу в 1,5 рази).

Довідково: Потреба області в гречаній крупі з розрахунку по 3 кг на одну людину (населення області 1,04 млн. чоловік) складає 3,13 тис. тонн. При виході цілої крупи 62% та подрібненої 5% для переробки необхідно майже 4,7 тис. тонн зерна, а потреба господарств в насінні гречки – 1,0 тис. тонн, тобто загальна потреба – 5,7 тис. тонн зерна.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.