Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:13:57

Більш ніж 2,8 млрд. грн. платежів надійшло від чернігівських платників за 2015 рік

05.01.2016   15:37

За даними координаціно - моніторингового управління ДПІ у м. Чернігові ГУ ДФС у Чернігівській області за 2015 рік бюджети усіх рівнів отримали від чернігівських платників податків 2805,6 млн грн, що на 456,6 млн грн перевищує рівень надходжень 2014 року.

Начальник управління Марія Милейко відзначила, що  у розрізі податків надходження до державного бюджету склали понад 693 млн грн, що на 239,4 млн грн. більше надходжень 2014 року. У розрізі податків надходження становлять: по податку на додану вартість – 362 млн грн, по податку на прибуток – 64,8 млн грн, рентній платі - понад 8 млн грн, податку на доходи фізичних осіб – 164,1 млн гривень.

Чернігівські платники податків розуміють, що укріплення державних кордонів, збереження цілісності держави та зміцнення національної безпеки є першочерговими завданнями для країни. Для зміцнення обороноздатності держави, на матеріально - технічне забезпечення та технічне оснащення української армії платниками міста сплачено 61,2 млн грн військового збору.    

Місцевий бюджет збагатився за 2015 рік  на  суму 690,7 млн грн, у тому числі: податку на доходи фізичних осіб – понад 392 млн грн, податку на майно – майже 106 млн грн, єдиного податку - 83,7 млн грн, акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – майже 72 млн грн, екологічного податку – понад 10,5 млн гривень.

Крім того, за минулий рік чернігівці сплатили до казни понад 1,4 млрд грн єдиного соціального внеску. При цьому темп росту у порівнянні з 2014 роком склав 10,7 відс., а надходження збільшилися на 137,8 млн гривень. Марія Милейко відмітила, що такі вагомі показники у сплаті єдиного внеску надали можливість державі забезпечити своєчасні виплати необхідних соціальних гарантій громадянам.

Показники роботи ДПІ у м. Чернігові - це не просто статистика. Адже  завдяки своєчасній і у повному обсязі сплаті платниками податків до бюджету забезпечується у першу чергу добробут пенсіонерів та інвалідів, учителів та лікарів, вчених та військових – всіх, перед ким держава має зобов’язання.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини