Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:53:51

Кількість підприємств-боржників стала меншою, проте сума боргу зросла

14.11.2015   11:53Агенцiя

Тимчасова комісія з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій стипендій та інших соціальних виплат розглянула стан погашення боргів перед працівниками підприємств області.

За інформацією заступника директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Катерини Тимощенко, кількість підприємств-боржників в області скоротилася з 51 до 43. А от сума заборгованого, навпаки, протягом місяця зросла майже на мільйон і склала 24,9 мільйона гривень.

Найбільше заборгували працюючим жителям Чернігова, Ніжина, Прилук – у сумі це 94% загального боргу: близько 17 мільйонів у обласному центрі, 5 мільйонів у Ніжині та півтора мільйони – у Прилуках.

Існують борги із зарплати й у районах області: Бахмацькому, Чернігівському, Варвинському, Коропському та Борзнянському.

Найбільше завинили своїм працівникам ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів» (3,8 млн. грн), ДП «Чернігівнафтогазгеологія» та його підрозділи у Ніжині та Прилуках (2,7 млн. грн), ПАТ «Чернігівбуд» (2,3 млн. грн).

Як позитив відзначалася відсутність заборгованості перед працівниками сільськогосподарських підприємств та бюджетних установ. Виняток – Вузлова лікарня станції Чернігів, де станом на 1 листопада сума боргу становила 179,3 тисячі гривень. Ситуація ускладнюється тим, що у міському бюджеті Чернігова кошти на утримання цієї установи не передбачені.

Комісія заслухала заступників міських голів Чернігова, Ніжина та Прилук, які з-поміж інших причин виникнення заборгованості назвали відсутність державного замовлення на продукцію підприємств-боржників та втрату значної частини ринку збуту.

Перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, який керував роботою комісії, підбиваючи підсумки засідання, зазначив, що треба вжити всіх можливих заходів для розрахунку з боргами, суворо дотримуватись графіків погашення заборгованості та не допускати її подальшого зростання.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини