Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:30:48

Відверта розмова з інвесторами

14.11.2015   09:22Агенцiя

Щирою та емоційною була зустріч першого заступника голови облдержадміністрації Леоніда Сахневича з інвесторами підприємств, що діють на теренах області.

На її початку перший заступник голови ОДА зазначив, що обласна влада Чернігівщини відкрита для інвесторів і ладна надавати їм будь-яку можливу допомогу. Тому сьогодні готові обговорювати й розв’язувати будь-які проблеми підприємців.

Леонід Сахневич також зауважив, що попри всі складнощі останнього часу реалізація двох великих сільськогосподарських проектів – побудова качиної ферми у Козелецькому районі та агрокомплексу «Фанда» у Корюківському – триває.

Начальник управління оподаткування юридичних осіб ГУДФС Ірина Буглак поінформувала, що з 499 суб’єктів господарювання з іноземними інвестиціями реально працюють в області 348. Надходження до зведеного бюджету від їх діяльності з початку року склали майже 187 мільйонів гривень. Проте тільки 118 з цих підприємств за підсумками минулого року одержали прибуток. Причина переважно в економічних проблемах загальноукраїнського масштабу, минулорічному обвалі гривні, недосконалості податкового законодавства тощо.

А от інвесторів хвилювали більш конкретні проблеми. Наприклад, чому представники фіскальної служби налаштовані, передовсім, не доброзичливу співпрацю з виробниками, а на прискіпливий пошук недоліків? Чому значну частину приписів доводиться оскаржувати у суді? Чому чи не у кожному підприємцеві податківці бачать, перш за все, порушника законодавства? Чимало запитань та претензій було висловлено і до представників митної служби.

В результаті розмови було вирішено спільно розв’язувати проблеми інвесторів, навіть, разом з Департаментом економіки ОДА готувати відповідні звернення та пропозиції до органів державної влади. Серед пропозицій, що пролунали на зустрічі, – запровадити особисту відповідальність працівників фіскальної служби за неправильні приписи, створити раду інвесторів, лобіювати спорудження в передмісті Чернігова сучасного технопарку, де б могли розміщати свої потужності нові підприємства тощо.

Перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич запевнив інвесторів, що жодна їх пропозиція не залишиться поза увагою, і підкреслив, що чернігівська влада зробить все від неї залежне, щоб в області не лише продовжували успішно працювати підприємства, які тут діють сьогодні, а й приходили нові інвестори, створювались нові робочі місця, зростав добробут громадян.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини