Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:01:40

Понад 998 мільйонів гривень ЄСВ сплачено в Чернігові

12.10.2015   17:17Агенцiя

За дев’ять місяців цього року платники міста спрямували до бюджету 998,3 млн. гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

У вересні надходження склали 112 млн. гривень, що на 10,7 млн. гривень більше, ніж за  аналогічний період минулого року. Про це поінформувала начальник  відділу адміністрування єдиного внеску ДПІ у м. Чернігові  Галина Мушенок.

На обліку в інспекції знаходяться близько 12 тис. платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, з них більше  5 тис. платників використовують працю найманих працівників та 6,5 тис. фізичних осіб–підприємців, які займаються своєю справою самостійно.

Фізичні особи-підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування без використання праці найманих працівників, нараховують єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі 34,7 % на суму, визначену такими платниками самостійно, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування». При цьому  сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску, що визначається розрахунково як добуток мінімального розміру заробітної плати на розмір внеску, встановлений Законом  на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід).

У зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму з 1 вересня 2015 року змінився розмір ЄСВ для фізичних осіб підприємців на єдиному податку. Він становитиме  478,17 грн.(1378 грн. х 34,7%).

«Доволі активну участь беруть громадяни у добровільному страхуванні. Так, протягом січня-вересня цього року платниками  міста укладено 140 договорів про добровільну участь в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування»,- зазначила податківець.

Звітність з єдиного соціального внеску платники можуть подавати в електронному вигляді. Для цього необхідно отримати безкоштовний ключ електронного цифрового підпису. Чекаємо на платників у відділі реєстрації користувачів за адресою: м. Чернігів, вул. Кирпоноса, буд. 28, кім.14, тел. для довідок:  774-927.

Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування підлягає обов'язковій сплаті, незалежно від фінансового стану платника. За порушення норм законодавства щодо ЄСВ, до платників, на яких покладений обов'язок нараховувати, обчислювати та сплачувати даний внесок застосовуються фінансові санкції (штрафи та пеня).

«Звертаю увагу платників ЄСВ на зміну реквізитів рахунків для сплати внеску, які вступили в дію з 15 вересня 2015 року. Перелік відкритих рахунків в органах Казначейства на ім’я органів ДФС України розміщено на суб-сайті ГУ ДФС у Чернігівській області в розділі «Бюджетні рахунки».   

Шановні платники! Забезпечуйте своєчасну та повну сплату єдиного внеску, що є основою фінансування та виплати пенсій і грошової допомоги громадянам»,- акцентувала Галина Мушенок.

Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернігові

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини