Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 07:14:26

Опалювальний сезон може розпочатися дочасно. ВІДЕО

07.10.2015   09:26Агенцiя

З середини тижня синоптики прогнозують різке похолодання. Про те, коли ж до осель чернігівців прийде тепло та чи встигли тепловики в повному обсязі підготуватися до осінньо-зимового періоду, дізнавались журналісти обласного телебачення.

Очільник найбільшого теплогенеруючого підприємства Чернігівщини «Облтеплокомуненерго» заявляє: «Опалювальний сезон 2015-2016» може розпочатися дочасно».
 
Цьогорічний міжопалювальний сезон був одним із найважчих за останні роки, каже голова правління «Облтеплокомуненерго» Віктор Геращенко. Причина — примусовий перерахунок майже 70% усіх зароблених коштів газопостачальнику — НАК «Нафтогаз України». І це за умови, що тариф на теплову енергію зовсім не покривав витрат на її виробництво. Хоч трохи вибратись із боргової ями підприємству допомогли споживачі, наголошує очільник тепломереж Віктор Геращенко. Якби не авансові платежі, які жителі області вносили протягом усього літа, говорити про зменшення газових боргів на дві третини не доводилося б. Але разом з тим, через примусове розщеплення коштів у підприємства з’явилися інші борги.
 
Та незважаючи на значні фінансові складності, тепловикам вдалося провести необхідні регламентні роботи на системах теплопостачання. Так, на Чернігівщині до зими підготовлено 99 котелень, 47 теплових пунктів, сім індивідуальних теплопунктів та 263 кілометри мереж.
 
Тож теплоенергетики запевняють, опалювальний сезон пройде безперебійно, але за умови стабільного постачання енергоносіїв — газу та електроенергії. Що ж стосується дати його початку, то, спираючись на прогнози синоптиків, тепловики припускають, що це може статися вже наприкінці цього тижня.
 
Тож вже із дня на день в «Облтеплокомуненерго» чекають на відповідні розпорядження органів місцевого самоврядування. Виконати їх обіцяють протягом двох-трьох днів.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.