Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:37:07

Зростають доходи місцевих бюджетів Чернігівщини

04.09.2015   13:09Агенцiя

Доходи місцевих бюджетів Чернігівської області зростають і, за підсумками 8 місяців поточного року, склали більше 1,3 мільярда гривень. За інформацією Департаменту фінансів облдержадміністрації, до спеціального фонду надійшло майже 14 мільйонів гривень, решта ж — до загального. Бюджетні призначення виконано більш як на 123%.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року, доходи зросли на 211 мільйонів гривень. Це на 19% більше, ніж торік.

За вісім місяців поточного року податку на доходи фізичних осіб, що займає в структурі доходів місцевих бюджетів домінуючу позицію, отримано більше 696 мільйонів гривень.

Податку на нерухоме майно в частині плати за землю надійшло 222 мільйони гривень.

Фінансові ресурси місцевих бюджетів, як зазначають фінансисти, першочергово спрямовують на оплату праці. Так, у серпні в бюджетах районів і міст обласного значення на це направлено майже 78% усіх видатків, на захищені статті – понад 90%.

Проте на початок вересня заборгованість із оплати праці склала майже 107 мільйонів гривень. Затримки з виплатою заробітної плати пояснюються обмеженістю у місцевих бюджетах області власних доходів, загальною незбалансованістю бюджетів, а також тим, що помісячні розписи субвенцій з державного бюджету не враховують реальну потребу в коштах на утримання установ освіти і охорони здоров’я. Суми освітньої та медичної субвенцій майже всім районам і містам обласного значення менші відповідних видатків 2014 року. Тому помісячний їх розподіл не забезпечує потребу у видатках навіть на оплату праці та енергоносії.

Так, обсяг освітньої субвенції за вісім місяців цього року передбачений у сумі майже 586 мільйонів гривень, а фактичні видатки тільки на заробітну плату та енергоносії загальноосвітніх шкіл склали більше 614 мільйонів гривень. На 10% менша фактичних видатків і медична субвенція. Це свідчить про дефіцит коштів субвенцій з державного бюджету та про потребу області в додатковому ресурсі.

Фахівці запевняють, що заборгованість з оплати праці погашається по мірі надходження власних доходів до місцевих бюджетів, базової дотації, а також освітньої та медичної субвенцій з держбюджету.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини