Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:31:43

За продаж навіть однієї пляшки фальсифікованої горілки – штраф 17 тисяч гривень

28.08.2015   17:11Агенцiя

Протягом липня-серпня працівники Головного управління ДФС в області встановили 30 фактів зберігання алкогольних напоїв для продажу, на яких були наклеєні акцизні марки з ознаками підробки

Сумнівна горілка з етикетками, на яких  зазначений виробник з Кіровоградської області, продавалася в Чернігові та багатьох районах області. Торговці були надто обережними і зберігали оковиту невеликими партіями.

 За цей період працівники податкової міліції вже вилучили більше 600 пляшок такого фальсифікату. Проведені експертизи документально підтвердили, що марки акцизного податку – підроблені. Порушникам законодавства доведеться сплатити більше півмільйона штрафу.

Робота в цьому напрямку продовжується, адже торговці фальсифікату не сплачують акцизний податок з реалізації продукції, а відтак бюджет втрачає значні кошти. Крім того, їм байдуже наскільки небезпечне для здоров’я  те, що продають. Враховуючи виявлені факти, порада покупцям – бути  уважнішими при купівлі алкогольної продукції. Адже, як свідчать результати проведених експертиз, така продукція виготовляється з недоброякісної та шкідливої сировини. А голови місцевих рад мають зайняти активну позицію, щоб припинити підпільну торгівлю, адже кошти, які можуть витрачатися на розвиток громад, поза бюджетом йдуть в кишені ділків.

З початку року співробітники Головного управління ДФС в області провели  76 перевірок суб’єктів господарювання, які вроздріб торгують алкогольними напоями та тютюновими виробами. Встановлено 76 порушень податкового законодавства. В 31 випадку – зберігали та реалізовували  алкогольні напої з підробленими марками акцизного податку, в 3 – торгували алкогольними напоями без ліцензії, в 13 – зберігали алкогольні напої та тютюнові вироби у місцях, не внесених до Єдиного реєстру, в 16 – продавали горілчані вироби за цінами, нижчими, ніж встановлені мінімальні. До правопорушників застосовані фінансові санкції на загальну суму  1 млн. 28 тисяч гривень.

Сума штрафів переконує, що займатися продажем фальсифікату нині не вигідно. Адже при виявленні в торгівельній мережі навіть однієї пляшки горілки з підробленою акцизною маркою, суб’єкт господарювання має сплатити штраф у сумі 17 тисяч гривень та може бути позбавлений ліцензії на право реалізації алкогольної продукції.

Як повідомив начальник оперативного управління Павло Бойправ, співробітники податкової міліції вилучили з незаконного обігу всю виявлену алкогольну продукцію з підробленими акцизними марками.  Складені 43 протоколи про адміністративну відповідальність за статтями 164 та 164-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Всі матеріали направлені до суду для притягнення правопорушників до відповідальності та конфіскації фальсифікату.

Якщо факти умисного виготовлення та реалізації фальсифікованої алкогольної продукції, маркованої підробленими марками акцизного податку, будуть доведені, то особа може бути притягнута до кримінальної відповідальності за статтями 204 та  199 Кримінального кодексу України. 

З початку року з незаконного обігу було вилучено 1585 літрів спирту, 1070 літрів лікеро-горілчаних виробів, 16 тисяч пачок тютюнових виробів.

Оперативники податкової міліції виявили 8 кримінальних правопорушень за статтею 204 Кримінального кодексу України. В п’ятьох випадках алкогольні напої виготовляли з недоброякісної сировини, яка становить загрозу життю та здоров’ю людей. За це відповідальність передбачена  частиною 3 статті 204 Кримінального кодексу України.

Цього року також виявлені 2 підпільних цехи, де вироблялися алкогольна продукція та пально-мастильні матеріали.

Кожен небайдужий може допомогти захистити бюджет і здоров’я громадян   від фальсифікату. Витрачаючи чесно зароблені гроші, ви маєте одержати якісну продукцію. Тож якщо матимете інформацію щодо фактів незаконного обігу підакцизних товарів,  повідомляйте про це до чергової частини податкової міліції за телефоном: 652-911. Можна звертатися й письмово до Головного управління ДФС у Чернігівській області (м. Чернігів, вул.Комсомольська,11) або до ДПІ у м. Чернігові (вул.Кирпоноса,28). За такими фактами обов’язково будуть проведені перевірки і вжиті відповідні заходи щодо припинення правопорушень.

Відділ комунікацій  ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини